Tartışma:Yamçı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Azerbaycan (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

yamçİ değil yamçI[kaynağı değiştir]

  • Doç. Dr. Mustafa Budak'ın Mondros Mütarekesi’nden Sonra Osmanlı 9. Ordusu’nun Kuzeybatı İran’ı (Güney Azerbaycan’ı) Tahliyesi adını taşıyan çalışmasında "Yamçı" biçiminde hepten kalın sıralı yazılmıştır: "Bu sırada, Dikentepe’ye kadar ilerlemiş olan İngiliz süvarileri, 10 Ekim’den itibaren Bicar yönünde geri çekilmeye başlamışlardı. Ancak, Zencan yönünden gelen beş uçaktan oluşan İngiliz filosu, Türkmençay’ın kuzeyine geçerek 11 Ekim’de, Yamçı’ya gitmekte olan Osmanlı kuvvetlerine alçaktan uçmak suretiyle saldırmıştır. Bu hava saldırısına ateşle karşılık veren Osmanlı askerleri, Hacı Ağa civarında İngilizlerin iki uçağını düşürmüşlerdir. Düşen uçaklarda bulunan iki makinalı tüfeğe el konurken, uçak pilotları ise bulunamamıştır. Sonuç olarak, bu hava saldırısında üç Osmanlı askeri hayatını kaybederken dokuz asker de yaralanmıştır34".
  • Ayrıca, Türk Dil Kurumu'nun Türkçe Sözlük'ünde (cilt: II, sayfa: 2379) "Yamçı" kelimesi "Bir yüzü uzun tüylü, kalın yünden dokunarak yapılmış yağmurluk" olarak tanımlanmıştır.
  • Mayıs-Haziran ayaklanması’nın I. yıldönümünde GÜNEY AZERBAYCAN Milli Hareketi adlı çalışmada da "Yamçı" biçiminde kalın sıralıdır: "Azerbaycan’ın büyük şehirlerinin yanı sıra birçok küçük şehir, kasaba ve hata köyü karikatür olayına kendi itirazinı bildimiştir. Eher, Muğan (Parsabad), Hıyav, Keleyber, Yamçı, Zunuz, Makü, Marağa, Tarım (Ebher) şehirleri halkının katılımı ve öğrencilerle milli fallerin öncüllüğünde itiraz mitingleri düzenlenmiştir".
  • Şehir, Azeri Türklerince meskundur ve adı Azericede "Yamçı" biçiminde kalın sıralıdır.

--Kmoksy (mesaj) 12:42, 22 Mayıs 2012 (UTC)

Taşıyalım o zaman :)--RapsarEfendim? 12:43, 22 Mayıs 2012 (UTC)