Tartışma:Web sayfası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikiproje İnternet (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İnternet maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İnternet kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


İnternet eşit değil Web[kaynağı değiştir]

Bu maddede ingilizce Web sözcüğü yerine İnternet kullanılmış. Türkçede Web sitesi (veya sayfası) anlamında İnternet sitesi (veya sayfası) kullanım çok yaygın olmakla bu kavramsal olarak hatalıdır. İnternet ile Web'in farklı kavramlar olduğunun burada açıklanması gerek. İnternet milyonlarca bilgisayarın birbirine bağlanmasından oluşan bir şebekedir, Web ise, İnternet üzerinde bulunan bazı bilgisayarların sunduğu hipermetin belgeler ortamıdır. İnternet fiziksel bir ağdır, Web ise sanal bir ağdır. Dolayısıyla "İnternet sayfası" terimi bu iki kavramı karıştırmak oluyor. --İnfoCan 15:16, 3 Kasım 2008 (UTC)

internet sayfası ve web sayfası[kaynağı değiştir]

wikipedi ile teyit ederek yazıyorum. internet sayfası nın karşılığı yok,zaten bu böyle bir anlamlı kavram da yok, web page sayfasına uygun karşılık web sayfasıdır.