Tartışma:Vecihi Hürkuş

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 79.142.66.245 tarafından 4 yıl önce
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Vecihi HÜRKUŞ Tayyare Makinist Mektebi mezunu bir Hava Astsubayıdır. Hv.K.K.lığının ilk pilot kaynağı bu okuldur. Pilotluk ilk olarak astsubay mesleği olmakla beraber daha sonrasında subay istihdamına geçilmiştir. 80'li yıllara kadar Hv.K.K.lığında uçan pilotların bir çoğu Astsubaydır. K.K.K.lığında ise pilot astsubaylar 90'lı yıllara kadar görev almıştır. Astsubaylık kompleks yapılacak bir meslek değil; Türk Silahlı Kuvvetlerinin omurgası ve bel kemiğidir. 15 Temmuz'un seyrini değiştiren Ömer HALİSDEMİR bir Astsubay olduğu gibi; Etimesgut Zırhlı Birlikler okulundaki tankları gayri faal eden, Akıncı'daki (Mürted) uçakları kaldırmayan yine astsubaylardır. Subay ve Astsubaylar statü olarak T.S.K.lerinin olmazsa olmaz iki ayrı istihdamıdır. Astsubaylar olmaz ise uçaklar uçamaz, tanklar yürüyemez, gemiler yüzemez..Sistemleri faal eden ve ayakta tutan astsubaylardır. Subaylar ise sistemi kullanan, kumanda eden veya personeli yönetenlerdir. Taktiksel eğitimleri mevcuttur. Subaylar olmazsa da harp kazanılamaz. Vehici HÜRKUŞ adına her yıl Hv.K.K.lığı başarılı Astsubaylarına "Astsubay Vehici Hürkuş" ödülü verir. Bunlar ile ilgili bir kaç kaynağı aşağıda sunuyorum. Lütfen bilip bilmeden yorum yapmayınız..

https://tayyarecivecihi.com/vecihi-hurkus/ https://www.tarihiolaylar.com/biyografiler/vecihi-hurkus-cv-130 https://www.youtube.com/watch?v=UTZ95qA-s5A

--79.142.66.245 10.03, 15 Temmuz 2019 (UTC)Yanıtla