Tartışma:Ulus devlet

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kavram karmaşası[kaynağı değiştir]

Bu kavramların bizde tam oturmadığı belli. Batıcı düşünce tarzı ve dili ile zaten bizim toplumumuzda oturmaz. Bu sayfanın ingilizcesinin başlığı "Nation-state". Türkçe milliyetçilik sayfasının ingizicesi ise "Nationalizm". "Nation" kelimesi Latince ve ırk ortaklığını ,soydaşlığı ifade ediyor. Bu maddenin ilk pragrafından ise ırkın veya etnisitenin ulus devlette baş rolde olmadığını anlıyoruz. Ee ulusa ne oldu peki ? Hadi ben karışık yazıyorum, siz yazdığınızdan birşey anlıyormusunuz ?