Tartışma:Trimurti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Mitoloji (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hinduizm (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hinduizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hinduizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Din (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Nepal (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Nepal maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Nepal kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

bu madde bence gerekliydi ama içeriği genişletilmeli--Düşünenadam 22:51, 6 Aralık 2006 (UTC)

Değişiklikler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Öncelikle bir miktar içerik eklendi (resim, birkaç detay bilgi vs.). Bunun dışında yıldız atfına dair bilgi içeren ifadeye kaynak göster kondu; bildiğim kadarıyla tam olarak bilimsel bazda bir anlam ifade etmese de özellikle New Age içinde fazlasıyla anılan bu atfa dair en azından ortalama bir 3. parti kaynak gösterilmesi iyi olacaktır. Ayrıca diğer tradisyonlardaki üçlemeleri içeren listeyi buradan kaldırdım, birazdan açacağım Üçleme maddesine ekleyeceğim. Trimurti kuşkusuz Hint geleneğindeki üçlemenin özel ismi. Bu yüzden cins isim gibi diğerleriyle bağlantı kuracak şekilde kullanılması hem dilbilim açısından hem de sistemik önyargısal hata açısından doğru olmaz. Ayrıca üçlemelere sık rastlansa da farklı üçlemeler arasında sıklıkla herhangi bir bağ kurulamaması (her ne kadar Ön-Türk, Ön-Hint-Avrupa kültürlerine dair çeşitli hipotezler olsa da) sebebiyle bizim bu tip bir bağı anımsatmamaya özen göstermemiz, sadece eldeki verilere göre gitmemiz daha sağlıklı olacaktır. İlgili maddeye belirtilen içeriği taşırken buraya referans vereceğimden sanırım telif devamlılığı sağlanacaktır. Bu maddeye şu noktada en güzel katkı farklı Hint geleneklerinde Trimurti'ye dair farklı anlayışlara yer vermek olur kanısındayım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:23, 30 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba ben bu madde ilk kez, vikipedide hazırlanmaya aday maddeler listesine bakarken gözüme çarptı. Açıksası benim ilgi alanıma tümüyle giren bir madde değil. Fakat vikisözlüğe taşınmasına gönlüm razı olmadığı için hazırlayayım dedim. Diğer ilah gruplarını triad maddesinde toplama düşünceniz bence de daha doğru olur. Ben öyle bir madde olmadığı için bu maddeye koymak zorunda kalmıştım. Bu arada üç rakamıyla ilgili bol miktarda veri var elimde gerekirse katkıda bulunabilirim. İyi çalışmalar. düşünenadammesaj