Tartışma:Tabgaçlar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moğolistan (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moğolistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moğolistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


Var olan Tabgaç devleti tarihini çok kısa olduğu için değiştirdim.Daha önce kısa da olsa bu makaleyi yazan arkadaşa teşekkür ederim.Ne de olsa bilim insanlığın ortak mirasıdır.--Keleş 23:43, 17 Ocak 2006 (UTC)

Selamlar. Tabgaç (拓跋) Siyen-pilerin bir kolunun adıdır ve Tabgaç'ın kurduğu devletleri vardır. En meşhur olan Kuzey Vey'dir. Bu madde Tabgaçlar anlatılacak ve devletleri ayrı ayrı maddeler açılacaktır. Ne dersiniz? Takabeg 10:17, 21 Şubat 2008 (UTC)
Şimdi önderler listesine ilave ettim. Ancak Kuzey Wei kurulmadan önceki liderler. Bu boyunun kurduğu hanedanları ayrı madde olarak açalım. Önce Kuzey Wei. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 10:45, 27 Şubat 2008 (UTC)
Bei Wei maddesi açıldı için bu maddenin adı Tuaba ve ya Tabgaç olacaktır. Interwiki'ye bakılırsa Tuaba'nın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 13:23, 27 Şubat 2008 (UTC)

Selamlar. Bu maddeyi unutuyordum. Makalelere baktığım kadarıyla yaygın Türkçe Tabgaçlar.

Tabgaç > Topa > T'opa > Tuoba > Toba:)

Takabeg ileti 10:02, 17 Eylül 2008 (UTC)

Besim Atalay Tawgaç diye yaptığı çevirisi Tabgaç'dır.--Tevfik1958 10:16, 17 Eylül 2008 (UTC)

bu kadar olmaz[kaynağı değiştir]

tabgaçlar bir türk devletidir!budizmi benimseyince çin adetlerine teslim oldular daha sonra ortadan kalktılar!Bu site gerçekten tarihsel değerlerimizi yok etmeye başladı!ve avrupa hunlarına türk tarihi bölümü eklenmemiş!bu site tarihi değerlerimizi yok edecek artık yeter!selahattin eyyubiyi bile kürt gösteriyorsunuz!yeter!

Sakin olun lütfen doğru olan yapılacaktır Türk tarihi oldukça derin bir konudur konuya vakif olmayanlar çoğunlukla bilerek ya da bilmeyerek hata yapar.üstelik selahaddin in milleti değil yaptıkalrı ve kurduğu devlet teşkilatının ait olduğu kültür ve gelenek önemlidir,Türk tarihinde büyük şahsiyet boldur... herneyse konumuz hakkında çalışmalara devam edelim.--Kamuran otukenli 22:26, 16 Şubat 2010 (UTC)

yanlışlıklarla dolu[kaynağı değiştir]

Bu maddede pek çok yanlış ve eksik bunu gidermek için çalışmamız lazım ben üstüme düşeni yapmaya başlıyorum mesela orhuncası yanlış yazılmış.--Kamuran otukenli 22:23, 16 Şubat 2010 (UTC)

Çok doğru tabgaç yanlış yazılmış en başta.

--Balabanpasa 16:12, 18 Aralık 2010 (UTC)