Tartışma:Türkiye Devrimci Komünist Partisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Türkiye solunu yarım asırdan fazla egemenliği altında tutmuş revizyonizm
  • Revizyonizmin ve ondan teoride ayrışmayı başaramamamış küçük burjuva devrimciliğinin ortak teorik temellerine karşı mücadele, partileşme sürecinin temel ideolojik siyasal yönüydü. TDKP, bu mücadeleyi yalnızca ulusal değil uluslararası çerçevesiyle de yürüttü.
  • Hruşçov-Brejnev revizyonizmi tezleriyle "ulusal" revizyonizmi güçlendiriyor ve onun ideolojik gıdasını sağlıyordu...

vs.vs.vs seklinde uzayip gidecek ifadeler dolayisiyla tarafli sablonu konuldu.konferans sonrasi örgütün bildirisi tarzinda bir madde bu icerik olarak. ayrica madde bicimsel olarak da burada hedeflenen anlamda ansiklopedik özelliklere sahip degil.

uygun degisisikler yapilmazsa Sam koymak gerekir.iyi calismalar.--alibazmesaj 02:59, 18 Kasım 2006 (UTC)

Maddedeki propagandatif bölümleri kaldırdım, dili düzeltmeye çalıştım. Oldukça kısaldı ancak makul bir duruma geldi sanırım. ----devrimdptmesaj 22:46, 5 Mayıs 2007 (UTC)

TDKP 90'lı yıllarda kendsini kongrede fesh etmiş ve yasal EMEP'i kurmuştur. Halen çalışmalarını bu parti çatısı altında sürdürmektedir. Maddenin buna göre düzenlenmesi gerekir. Tutan 12:32, 6 Şubat 2008 (UTC)

asla "fesh ettik" diye bir açıklama yapmadılar. Var olup olmadıklarını bilemeyiz.. biz biliyorsak "yasadışı gizli örgüt" de olamazlar zaten. EMEK PARTİSİ'nin hala daha binleri sokaklara dökebiliyor olması bile onun arkasında başka bir güç olduğuna işarettir.. Ayrıca bu partinin yayın organları hala çıkarılıyor.. En azından BİRLİK VE MÜCADELE yasal olarak ÖZGÜRLÜK DÜNYASI adlı dergi ile birlikte hala çıkmakta. Eh tabi yasadışı olanları nereden bilebiliriz ki? Yine de bu doğrultuda yanlışları düzeltirseniz daha tarafsız olacaktır..

Var olup olmadıklarını kimse bilmiyorlarsa vardır mı diyeceğiz.[kaynağı değiştir]

Bir partinin yasadığı olması onun bilinmemesini gerektirmez. Eğer bahsettiğiniz bir parti veya örgüt ise yasadışılık yasaların tanımlamadığı yada yasakladığı alan ve biçimde var olmak ve çalışma yapmaktır. Eğer varsa ve (kendileri dışında)kimse varlıklarını bilmiyorlar ise buna yasadışı değil gizli örgüt/parti demek daha doğru olur.

Ayrıca DHKP/C, TKP/ML,MLKP, PKK ve daha birçok illegal örgütle ilgili herkesin bilgisi vr iken binleri sokağa döken TDKP'nin nasıl bu kadar gizli kalabiliyor. Ayrıca ÖDP ve TKP'de en az EP kadar kitleye sahip onların arkasında da başka bir güç var. Gerçekçi olursak Türkiye Devrimci Komünist Partisi - Yeniden İnşa Örgütü (TDKP-YİÖ) bu arkadaşların (bana göre beyhude) çabası dışında TDKP Türkiye Devrimci Sol Tarihi'nde yerini almıştır. Madde buna göre düzenlenmelidir.Tutan 15:17, 18 Şubat 2008 (UTC)


TDKP maddesine sürekli eklenen bir takim sitelerin TDKP ile alakalari yoktur. TDKP nin tasviye edildigini ve onu yeniden kurmak icin kurulduklarini aciklayan sitelerden koleksiyon olustu neredeyse fakat bu site sahiplerinin su ana kadar sanal disinda pratik bir eylemini göremedi kimse. TDKP tarihi temiz bir partidir. TÜrkiyede kendine illegal diyen kücük marjinal gruplari toplasaniz TDKP nin gizli örgütlülügü kadar bir toplam yapmaz. TDKP nin resmi web adresi www.tdkp.org olarak kalmalidir.


Tüzük Çıkarıldı[kaynağı değiştir]

Parti tüzüğünün aynen aktarımı, telif yasasına aykırı olduğu için silinmiştir. -Ostique- 21:10, 5 Haziran 2010 (UTC)