Tartışma:Türk Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Fransa (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fransa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fransa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Türk-Fransız Cephesi" isminin "Güney Cephesi" şeklinde değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Benzer bir öneriyi İngilizce wikipedia'da yaptım ("Franco-Turkish War"un "Cilicia War" şeklinde değiştirilmesi için. İngilizce adı budur). "Türk-Fransız Cephesi" google'da sadece 5 hit veriyor ve bu ismi yakıştıran kullanıcı kayıp. "Güney Cephesi" ise binlerce google hit'i veriyor. Türk tarafı açısından savaş Fransızlar kadar yanlarındakiler ileydi. İngilizce'de değiştirirken Türkçe madde niye "Türk-Fransız ..." olarak geçiyor demesinler. cretanforever 11:58, 14 Kasım 2006 (UTC)

Maddenin büyük çoğunluğu, Süleyman Hatipoğlu, "Çukurova'da Fransız-Ermeni İşbirliği (1918-1921)", Belleten, Cilt: LXVI, Sayı: 247, Aralık 2002. makalesinden alınmıştır. Kontrol edip telifli kısımların kaldırılması gerekiyor. Sadece bu madde değil, Kurtuluş Savaşı'nın Güney Cephesiyle ilgili maddelerde de aynı işlemin yapılması gerekiyor. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 02:53, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Baknınız: http://www.turkforum.net/showthread.php?t=685405 ve http://www.turkforum.net/showthread.php?t=685408

Fransız zaferi[kaynağı değiştir]

Maddenin ingilizce ve fransızcasında savaşı veya çatışmaların sonucu olarak fransız zaferi deniliyor,bu çelişki nedir?ve nasıl giderilir?--88.243.249.249 20:59, 18 Nisan 2011 (UTC)


Fransız zaferi ???[kaynağı değiştir]

İngilizce ve Fransızca sayfalardaki bilgi kartlarında sonuç bölümü yer almıyor. Yalnızca savaşların yeri belirtiliyor. Almanca sayfadaki bilgi kartında da, anladığım kadarıyla, Fransa Suriye sınırını kabul etti diyor.

Şu kitapta Fransa'nın küçük zaferi olarak değerlendiriliyor: Marko Djuranovic, Democracy Or Demography? Sources of Victory in Modern War, 2008, ISBN 9783639083132, p. 190. Takabeg ileti 22:42, 27 Nisan 2013 (UTC)

VP:TBA'yı ihlal eden madde başlığı[kaynağı değiştir]

Madedenin mevcut başlığı VP:TBA'ya aykırı. Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi terimi hiç yaygın değil. Türk Fransız Savaşı ise daha yaygın. Fransız Türk Savaşı'na göre de daha yaygın. Madde başlığı Türk-Fransız Savaşı olmalı, bence. Takabeg ileti 22:37, 27 Nisan 2013 (UTC)