İçeriğe atla

Tartışma:Sultandağı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 81.214.81.222 tarafından 5 ay önce Sultandağı adının kökeni başlığına
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

"Sultandağı ismi Selçuklular zamanında Bizanslılar ile Selçuklular arasında yapılan savaş sonrası Selçuklu Sultan ordusu Sultandağı tarafına, Selçuklululara bağlı Emir Mengücek'in Emirdağ tarafına çekilmesinden sonra Sultandağı, Emirdağ olarak iki ilçe adı doğmuştur." Bu yanlıştır, Lütfen bunu yazan kişi düzeltsin. 1890 yılında ismi İshaklı olan ilçenin Selçuklular zamanında Sultandağı imkansızdır. Doğrusu ilçenin ismi değil Dağlara verilen isimdir.--Tevfik1958 11:32, 2 Ağustos 2008 (UTC)

Sultandağı adının kökeni[kaynağı değiştir]

Sultandağı adının kökeniyle ilgili olan bilgilerde 1106da ölen, en azından ondan sonra haber alınamayan Büyük Selçuklu Sultanı Müizzeddin Melikşah'tan bahsedilmektedir. Bolvadin Muharebesi 1116da, Melikşah'tan 10 yıl sonradadır ve hiç bir kaynakta Türkiye'ye geldiğini bilinmiyor. I. Mesut sayfasında Faruk Sümer hocadan alıntıya göre buradaki bilginin düzeltilmesini öneriyorum. İlgili alıntı aşağıdadır: "Üç yıllık saltanat boşluğu sırasında Bizanslılar Batı Anadolu topraklarını yeniden ele geçirmeye başlamıştı. Bu toprakları geri almak için Bizans ile mücadeleye başlayan Şehinşah, 1116’da imparator I. Aleksios ile yaptığı savaştan sonra imparatorun Afyonkarahisar’daki karargahında barış imzaladı.[2] "I. Mesud 81.214.81.222 20.39, 24 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla