Tartışma:Srebrenitsa Katliamı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Ascan dy tarafından 3 yıl önce Srebrenitsa Soykırımı başlığına
Vikiproje Ölüm (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bosna-Hersek (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bosna-Hersek maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bosna-Hersek kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İslam (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hukuk (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hukuk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hukuk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Srebrenitza Soykırımı[kaynağı değiştir]

Srebrenitsa Katliamı başlığının Srebrenitza Soykırımı olarak değiştirilmesini talep ediyorum, hali hazırda TBMM'nin resmi sitesinde Srebrenica Soykırımı şeklinde sunum yapılmakta ve Yugoslavya soykırım olduğunu kabul etmektedir. Ayrıyetten başlığın ilk cümlesindeki kaynakça da Srebrenica Genocide şeklinde tanımlamakta ve Bosna Soykırımı başlığının altbaşlığı da Srebrenitza Soykırımı şeklinde yazmaktadır bu elim hadiseyi.

O 2 uçak , 1'i isabetli 2 bomba bırakıp tehdit sonucu gitmiştir .

--ZATZOT 20:38, 15 Temmuz 2008 (UTC)

Bu nebiçim açıklama , Bosnalılar ,sırplara soykırım mı planlıyprmuş??

Uluslararası Adalet Divanı iki yıl önce aldığı bir kararında bu katliamı bir soykırım olarak nitelemiş ancak Sırbistan devletinin saoykırımdan sorumlu tutulamayacağı kararına varmıştır.[1] Sonuç olarak olayların soykırım olduğuna hükmedildiği için madde adının Srebrenitza Soykırımı olarak değişmesi gerekir.--Oğuzhan 10:04, 16 Şubat 2009 (UTC)

Bosna Soykırımı'nın bir parçasıdır. Dolayısıyla Srebrenitza katliamı. Soykırım olarak kategorize edilmek ayrı mesele adının X soykırımı olmak ayrı meseledir. Takabeg ileti 10:16, 16 Şubat 2009 (UTC)

UN'nin kaynağında the genocide of the Bosnian Muslims of Srebrenica olarak geçiyor. Bu özel ad mı acaba? Boşnakça Vikideki bu maddenin başlığı Genocid u Srebrenici. Azerbaycan'da her toplu ölüm ve öldürmeye soykırım diyorlar ya. Aklıma o geldi:) Takabeg ileti 10:32, 16 Şubat 2009 (UTC)

Birde Srebrenitza mı? Srebrenitsa mı? Srebrenica mı? Normalde (Türkçe metinlerinde) hangisi kullanılıyor. Takabeg ileti 10:41, 16 Şubat 2009 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam. Bilgi kutusunda yer alan Sonuç kısımı fazlasıyla uzun. Bilgi kutusundan kaldırılıp metne taşınması uygundur. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 03:55, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Bilgiler yanlidir..[kaynağı değiştir]

burada belirtilen bilgiler tamamen sirp yanlisi görüsleri icermektedir..bütün dünyanin gözleri önünde gerceklesmis(ve sirp gücleritarafindan video kaydina alinan) soykirim icin sanki önceden 5000 kisinin ölmesi bosnalilarin bir planiymis gibi yansitilmis ve bosnali müslümanlarin saldirilari abarti ile yansitilmis tersine sirp soykirimi ise sanki gercek degilmiscesine yansitilmis.genel olarak bilgiler sirp yanlis olarak yansitilmis tarafsizlik ilkesine uymamaktadir.. Bu imzasız yazı 80.162.11.56 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu madde artık Srebrenica Katliamı maddesi olmaktan çıkmıştır, bence. Maddede Sırpların mağdur kaldıkları olaylara ağırlık verilmektedir. {{sö-etnik}} ekledim. {{sö-devlet}} mi daha uygun acaba ? Burda yer alan bilgiler başka maddede yer alabilir ama Srebrenica Katliamı maddesinde yer alması ve katliam olaylarının kendisinden fazla bahsedilmemesi tarafsızlığı bozuyor. Takabeg ileti 05:49, 18 Mart 2010 (UTC)

Bence, yukarıda bahsettiğim bilgiler Krivaya '95 ve Stupčanica '95 harekâtları (Operations Krivaja '95 and Stupčanica '95) maddesinde yer alabilir. Takabeg ileti 06:02, 18 Mart 2010 (UTC)

Bu maddeyi Srebrenica ve Žepa'nın bir düşmesi (Srebrenica ve Jepa'nın bir düşmesi)'ne taşımaya öneriyorum. Bütünsel maddeyi yazmak niyetinde olurum. Hem Bosna Savaşı çevresinde Srebrenica ve Jepa olaylari bilgileri, hem de askeri, politik ve ideolojik sonuçları bilgileri aynı bir maddede olacaktır.--عثمان روس 13:20, 18 Mart 2010 (UTC)

Srebrenitca Katliamı maddesi yok mu edilecek ? O da olmaz. Takabeg ileti 13:22, 18 Mart 2010 (UTC)

Burada ne yazarsanız yazın, tarihi gerçek ortada[kaynağı değiştir]

Bütün dünyanın önünde ve kameralar karşısında ellerini arkadan bağladıkları insanların ensesine sıkıyorlar, bunu bile çatışma olarak gören insanların wikipedia'nın Bosna ile ilgili madddelerine olacak katkısını okuyucuların insiyatifine bırakıyorum.Kesbay 20:47, 20 Ekim 2010 (UTC)

Çeviri sapmaları, Müslüman yanlısı tutum[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Başlıktaki bilgilerin çoğunluğu resmi belgeler ve İngilizce çeviriyle uyuşmuyor. Resmi belgelerde (ki YouTube'da Thomas Karremans'ın Mladic tarafından sorgulanması mevcut) Hollanda birliğinin üç kere alarm verdiği ve gelen yardımın (Bosna Hersek Cumhuriyet Ordusu ile birlikte) çok az olduğu belirtilirken, bu yazıda Hollandalı BM Barış Gücü'nün şehri Sırplara kasten teslim ettiği yazıyor.

Ayrıca öldürülenler sadece Müslüman değildiler, ve yazıyı yazan her kim ise, olayı Boşnak katliamından Müslüman katliamına çevirmiş ve olayı dinsel bir boyuta taşımıştır. Bir tarihi olayın siyasal görüş ve ideoloji ile anlatılması fikrinin tarihi çarpıtmak olduğu kanaatindeyim. Bu yüzden söz konusu konu başlığı daha objektif bir biçimde tekrar revize edilmelidir. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Oprichnina (mesaj) 00:06, 22 Kasım 2014 (UTC)

Eklemeler: Ratko Mladic, yazılanlar gibi Radovan Karadzic ile birlikte bulunmadı. Mladic 2011 yılında istihbarat tarafından yakalanırken, Karadzic 2008 yılında yakalanmıştır.

Oprichnina (mesaj) 21:02, 23 Kasım 2014 (UTC)

Hiçbir Sapma Yoktur, Dünyanın Kabul Ettiği Gerçek[kaynağı değiştir]

CNN: Radovan Karadzic, Srebrenitsa Soykırımı'ndan ötürü 40 Yıl Hapis Cezası Aldı! haberi okuyun, dünyanın en büyük haber kanalı bakın ne demiş! 8000 Bosnalı Müslüman ki bu katledilenlerin %95'ini oluşturmaktadır. Ve olayla ilgili hangi kaynağı okursanız okuyun Hollandalı komutanın kampı kasten teslim ettiğini söyler. Bunun video görüntüleri de mevcuttur, belgeselleştirilmiştir. Aynamahruti (mesaj) 18:41, 24 Mart 2016 (UTC)

Srebrenitsa Soykırımı[kaynağı değiştir]

Öncelikle Srebrenitza değil Srebrenitsa olmalıdır. Katliam değil soykırımdır. Uluslararası literatürde de böyledir, eski Yugoslavya savaş suçları mahkemesince de soykırım olarak tanınmıştır. Başlığın değişmesini talep ediyorum. Bu imzasız yazı Teramisin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 19:51, 11 Temmuz 2020 (UTC)

Doğrudur. Ascan dy (mesaj) 15.14, 6 Aralık 2020 (UTC)Yanıtla