Tartışma:Sosyal Darwinizm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Felsefe (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

adnan oktar jimmy walesle sözleşme filan mı imzaladı acaba? katalog gibi olmuş resmen.

lütfen bu kaynaklardan aldıgınız bilgileri ingilizce metinleriyle de yayınlayın ki ceviriler ne derece dogru görebilelim.bilgiyi gercek kaynagından ögrenelim.

Adnan Oktar Harici Kaynak[kaynağı değiştir]

adnan oktar dışındaki herhangi biri böyle bir kavramdan bahsedmiyor , bana kalırsa silinmeye aday maddelerden (Bencede; Ercan Özer). --Semih Sevinç 19:32, 15 Ekim 2008 (UTC)

Sosyal Darwinism kavramı Adnan Oktar harici kaynaklarda da vardır. Örneğin, Herbert Spencer ( O, bu dahiyi de sevmez) hatırladığım kadarıyla S.Darwinist'ti. İngilizce Wikipedia'da bu madde var.Bu madde kalmalıdır. Elbette Adnan Oktar harici kaynaklarla nesnel olarak geliştirilmelidir.

Kitabin orjinalini aldim ve ceviriyle karsilastiriyorum, ceviriniz yanlistir, lutfen duzeltiniz. Sanirim kendi onyargilariniz cevirinizi etkisi altina almis durumda.

1. Sayfa 201'de 'as we may hope' umariz seklinde cevrilirse (sizin yaptiginiz gibi) dogal olarak milliyetci bir yaklasima varir anlam, ancak burda soylenmek istenilen gozlemlere gore umulandir, yani gozlemlerden anlasildigi gibi denmek isteniyor, yani nesnel bir gozlemi aktariyor kesinlikle milliyetci bir anlam yoktur. (Umariz demek isteseydi 'we hope that ...' seklinde bir cumle yapisi kullanirdi.)

2. 'be exterminated' dogal surecte yok olacaktir anlaminda kullanilmistir, soyunu kurutmak anlaminda kullanilmamistir, zaten bu terim bilim disidir, bilimsel anlatimda soy kurutmaktan bahsetmez bilim insanlari, bu kelime bilim etigine aykiri bir tanimdir siz de kaldirmalisiniz cevirinizden.

3. Eger Darwin milliyetci bir yaklasim icerisinde olsaydi 'negro' yerine 'black' kelimesini secerdi tanimlamayi yaparken. Ancak, 'negro' kelimesini secmistir siyahlari tanimlarken kullanilan kibar bir dil oldugu icin, bu da milliyetci yaklasimdan uzak oldugunu gostermektedir.

4. 'Darwin'in ırklar arasında hiyerarşi olduğunu öne süren şu sözleriyle ırkçılığa sözdebilimsel destek sağladığı iddia edilmiştir:' cumleniz referans gerektirmektedir. Hangi kaynak veya kaynaklar bunu iddia etmistir?

Bu aciklamalari yapmadiginiz taktirde vermis oldugunuz bilgi Darwin'in milliyetci bakis acisina sahip olduguna isaret etmektedir; beyaz irka hic bir vurgusu yoktur burada verilen bilgide.

Saygilarimla, Umit Keskin Arastirmaci Imperial College London Londra email: u.keskin09@imperial.ac.uk

Umit Keskin