Tartışma:Siyenpiler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moğolistan (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moğolistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moğolistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selam. Eline sağlık. Wu huan (烏桓 wū huán) maddesini hazırlamak için Üç Krallık maddesini açtım. O döneme ait belgelerde Wu huan'ın tanhusu Ta Dun Tanhu (蹋頓單于)'nun adı geçiyor. 207'de Beyaz Kurt Dağı (白狼山)'da Cao Cao'nun gönderiği ordu tarafından yenilmiş ve idam edilmiştir. Bu dönemde Wu huan tanhusu Ta Dun, Hiung-nu'ların batısındaydılar. Motun döneminde Dong hu (東胡 yani Doğu Barbar)'lar yenilmiş ve batıya kaymış ve bunlar Sien Pi ile Wu huan olmuş. Sien Pi'nin kökeni hakkında tam bilgim yok. Ancak Wu huan Türk - Tunguz melezi olduğu yazılıyor. Bir de aynı bölgede siyah üniformasından bahsediliyor. Bu bir gelenek midir acaba? Şatuo'ların da siyahtı. En kısa zamanda Wu huan ve Ta Dun Tanhu maddeleri açmayı planlıyorum. Bi de bu Sien Pi'yi Türk kavimi saymamız doğru mudur? Ne dersin? Teşekkür ederim. Görüşürüz. Takabeg 09:33, 2 Mart 2008 (UTC)