Tartışma:Sezai Karakoç

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Selahattin ilhan tarafından 4 yıl önce Sezai Karakoç hakkında yazılanlar başlığına

T.C. Vatandaşlığı[kaynağı değiştir]

Sezai Karakoç T.C. Vatandaşıdır ve T.C. Anayasası'nın 66. Maddesi'nin birinci fıkrasına göre "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür.". Bu nedenle başlangıçtaki ibareyi değiştirdim; doğrusu budur. --Dsmurat 13:54, 26 Ocak 2008 (UTC)

Kendisinin etnik milliyeti kürt'tür. Bu yüzden değişikliğinizi geri aldım.--Martianmister 18:59, 26 Ocak 2008 (UTC)

  • Öyle olduğunu bilmemiz için bir referans verilmesi gerekli. Doğru bir referans gösterilmesi için; bir süreliğine kaynak gösterme etiketini ekliyorum. --Dsmurat 19:11, 26 Ocak 2008 (UTC)
Ayrıca orada geçen ibareyi de düzeltiyorum; çünkü zaten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı demek, Anayasa'nın yukarıda belirttiğim maddesine göre Türk demektir. Burada ancak bir alt kimlikten, kökenden söz edebiliriz. --Dsmurat 19:14, 26 Ocak 2008 (UTC)

Birincisi Sezai Karakoç kürt değildir. (Bu bir gerçektir(fact)) İkincisi kendisini ve fikirlerini az biraz bilen bir kişi onun önceliğinin ırk değil, din olduğunu bilir. Kendisine sorsanız milletin ne senin diye, vereceği cevap İslam'dır. Kürt olmuş Türk olmuş Sezai Karakoç açısından önemli değildir, önemli olan tek şey Müslüman olduğudur. İllaki bir sıfat verilecekse bu; Müslüman olmalıdır.(UTC)DonKishotSs 21:59, 27 Ocak 2008 (UTC)

Sezai Karakoç'un Etkin Kimliği[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar,tartışmanıza bir son nokta koymak istiyorum. Ben Erganili yani Sezai Karakoç ile aynı ilçeden olan biriyim.Aslında Sezai Karakoç'un Kürt olmasını çok isterdim;ama ne yazık ki kendisi Türk'tür.Halen ilçede akrabaları vardır ve kelime Kürtçe bilmemektedirler.

Etnik kimlik tarihte de bugün de hiçbir zaman birinci dereceden etkili olmamıştır. Olamaz da. Bu yüzden öncelikleri iyi belirlemeli ve yorumlar da bu önceliklere göre hazırlanmalıdır.

Bence yazdıklarına bakmalı, bu şiirleri yazmak için Türk olmak gerekir.Ayrımcılık olarak bakmayın ama Türkçeye bu kadar hakim olununca akla gelen sonuçta budur.

"Ihlamur çiçek açtığı zaman Ben güneş gibi gireceğim her dar kapıdan Kimseye uğramam ben sana uğramadan Kavlime sadığım ,sadığım sana Takvim sorup hudut çizdirme bana Ben sana çiçeklerle geleceğim Ihlamurlar çiçek açtığı zaman " Şiiri okuyun öyle karar verin derim..Murat Derindağ

s.karakoç

Değerli Murat Derindağ arkadaşım. Yukarıda yazmış olduğunuz şiir Sezai Karakoç'a ait değildir ve O'na atfedilecek en son şiirdir. Sezai Karakoç'u yeteri kadar tanımadan lütfen onun hakkında yorum yapmayalım. Onun için iyi bir yorum yapmışsınız. Ancak yorumunuzun değerini ve güzelliğini sıfıra indiren bir hata yapmışsınız. Yukarıdaki şiir Bahaeddin Karakoç adlı şahsa aittir. Bu tip hatalar insanların Sezai Karakoç hakkındaki düşüncelerini değiştirebilir. Bu bakımdan yorumlarımızı, örneklerimizi, tartışmalarımızı bildiğimiz ve bilgimizi başkalarına rahatça anlatabildiğimiz konularda yaparsak cehaleti daha çabuk yenebiliriz.

Sezai Karakoç hakkında yazılanlar[kaynağı değiştir]

Şurada bir liste buldum. İşe yarayabilir. --Selahattin ilhan (mesaj) 03.42, 16 Ağustos 2019 (UTC)Yanıtla