Tartışma:Rum Ortodoks Ruhban Okulu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Heybeliada Ruhban Okulu" isminin daha yaygın olduğu ve madde adının bu şekilde değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İngilizce, fransızcada sayfalarda madde adında Halki(Heybeliada) geçmektedir, yani dünyada okulu bu şekilde tanıyor.--Ollios 01:47, 2 Kasım 2011 (UTC)

Dünyada başka "Rum Ortodoks Ruhban Okulu" var mı? Özel isim değil gibi bu ad sanki.--Rapsar da ne ki? 06:14, 2 Kasım 2011 (UTC)
Rumdan kasıt benim anladığım gibi, Türkiye'nin yunan etnik kökenli vatandaşları ise, benim bildiğim kadarıyla başka okul yok. Ama Yunan Ortodoks ruhban okulları var. Önceden belirtiğim gibi İngilizce, Fransızca, Almanca, Norveçce hepsinde Heybeliada kelimesi geçiyor. gov.tr uzantılı kimi sitelerde "Heybeliada Rubhan Okulu" adlandırması kolaylıkla görülebilir ve ayrıca daha yaygın bir adlandırma olduğunu düşünüyorum
  • [1] Avrupa birliği bakanlığı
  • [2] Başbakanlık basın-yayın ... genel müdürlüğü
  • [3] trt
  • [4] dış işleri bakanlığı--Ollios 11:39, 2 Kasım 2011 (UTC)

viki bağlantılarında heybeliada kelimesi geçiyor, ama ortodoks kelimesi de geçiyor. gov.tr uzantılı sitelerde rum ortodoks vurgusunun yapılmaması çok anlaşılır bir şey, bu kadar ülkeler arası bir mesele söz konusuyken.. biraz daha araştırmak gerek. --ki bl 17:44, 13 Kasım 2011 (UTC)

@ki
  • verdiğim madde içi ve yukardaki tüm bağlantılarda ana isim heybeliada üzerinedir. rum ortodoks ruhban okulu isminin daha yaygın yada daha resmi olduğunu düşünüyorsanız, lütfen görüşünüzü bağlantılarla destekleyin
  • rum ortodoks adlandırmasının kaldırılması değil, madde isminin değiştirilmesi söz konusudur. bu isim giriş cümlesinde. kısaca "ruhban okulu" adlandırmasıyla birlikte belirtilmiştir.
  • türkçe dışında genel kabülde (ingilizce, almanca, fransız madde isimleride) halki(heybeliada) şeklindedir. Patrikanenin resmi sitesinde(ne yazıkki türkçe seçeneği yok) ama ingilizce adlandırması "The Holy Theological School of Halki" şeklindedir, [5]--Ollios 20:57, 13 Kasım 2011 (UTC)