İçeriğe atla

Tartışma:Recep İvedik 6

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Buremir tarafından 3 yıl önce Oyuncu Kadrosu başlığına
Vikiproje Türk sineması (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türk sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türk sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bursa (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bursa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bursa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Oyuncu Kadrosu[kaynağı değiştir]

Yenili oyuncular kısmından bir kaç isim silindi.

Silinen isimler: Mustafa Dok, Furkan Bayraktar ve Martin Strecker.

  • Mustafa Dok adında bir oyuncu yok. Hiç bir yerde ne Instagram sayfası, ne Twitter hesabı veya başka bir kaynak bu kişi hakkında bahsediyor. Ama sözde hep meşhur filmlerde oynamış. Biraz araştırdıktan sonra bu ismin hep Odunromeo tarafından vandalizm amaçlı eklenmiş bir isim olduğunun sonucuna vardım.
Sadece bir Mustafa Dok var. O da Almanya'da yapımcı. Odunromeo tarafından sözde oyuncu olarak eklenen Mustafa Dok diye biri yok. Çünkü hep Cem Yılmaz'ın, Şahan Gökbakar'ın ve başka diğer meşhur oynucların filmlerinde ismi eklenmiş, ama hiç bir filmde yok. Bir iki film için filmin sonunda çıkan yazıları da kontrol ettim. Orada da hiç bir filmde böyle bir isim bulamadım. Önceleri de Müslüm Gürses'in doğum tarihini değiştirmiş.
Yapımcı oynamış olabilir mi diye düşünüyorsanız, sahte Mustafa Dok'un IMDb'de sayfası var. Ama bence o da sahte ve vandalizm amaçlı açılmış. Çünkü önceleri IMDb'de bütün Recep İvedik filmlerinde, Cem Yılmaz'ın Karakomik Filmler: Kaçamak filminde, ve Cumali Ceber filmlerinde oynadığı iddaa ediliyordu. Ama hiç birinde böyle bir isim bulamadım.
İddaa edilen filmlerin hiç birinde oynamıyor çünkü. Ve IMDb'de 1991 doğumlu yazıyor. Yapımcı 1971 doğumlu (yapımcı Mustafa Dok'un IMDb sayfası). Zaten bu sahte kişinin IMDb'deki "Official website" diye eklediği iki site de sahte (boş) çıktı. Oradaki modları da haber verdim, sildiler.
  • Furkan Bayraktar diye biri var. Instagram hesabı da var. Ama bu kişinin Recep İvedik 6 filminde oynuyup oynamadığı konusunda bir sonuca varamadım. Bu konu hakkında hiç bir paylaşımda bulunmamış.
Kaynak: Furkan Bayraktar'ın Instagram sayfası
  • Bir de son olarak Martin Strecker diye biri var. Bence bu kişi Recep İvedik 6'da rol almış biri. Çünkü Instagram sayfasında setten fotoğraflar paylaşmış.
Kaynak: Martin Strecker'in setten paylaştığı fotoğraflar
Ama Furkan Bayraktar ve Martin Strecker isimleri prodüksiyon şirketin resmî sitesinde (Çamaşırhane Film) geçmiyor. O yüzden benim size sorum, bu durumda ne yapalım? Şimdilik o iki ismi de yazmıyalım mı?

Özet: Yenili üç oyuncuların isimleri Recep İvedik 6 Vikipedi maddesinden silindi. Bir isim sahte (Mustafa Dok), bir ismin filmde oynayıp oynamadığı belli değil (Furkan Bayraktar) ve biri büyük bir olasılıkla filmde oynadı (Martin Strecker). Bu durumda ne yapalım? Furkan Bayraktar ve Martin Strecker'i ekliyelim mi eklemiyelim mi?

Saygılarımla MrUnoDosTres (mesaj) 01.06, 11 Kasım 2019 (UTC)Yanıtla

Bence hiçbirini eklemeyin. Dediğiniz gibi netlik yok. BuReMiR kişisi [[📮]] 17.39, 23 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla