Tartışma:Rakı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mutfak (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Makaledeki rakı markaları resmi sayfalarından kopyalanmış olduğundan tamamen taraflı ve reklam içeriyor. Bu haliyle durması mümkün olmadığından markaların reklam kısımlarını ve tüketim önerisini kaldırıyorum. Şişe hacmi, üretildiği fabrikalar ve alkol derecesi kalıyor geriye. 16 19:53, 19 Şubat 2006 (UTC) Sevgili adminler, rakı görseli olarak kullanılan resim bir markaya aittir. Sayfayı yazan resmen reklam yapmış. Kısa sürede kaldırılarak yerine tarafsız bir resim konulmasını rica ederim.

  • Bütün resimler aşağı sağ tarafa doğru kayar biçimde görünüyor. İlk defa böyle bir görüntüyle karşılaştım :) , acaba sorun benim tarayıcımda mı? 16 20:06, 19 Şubat 2006 (UTC)
Bendede aynı şekilde görünüyor. Koda göre hepsi solda görünmesi gerekiyor.
[[Resim:Tekirdag_rakisi.jpg|LEFT|60px|thumb|Tekirdağ Rakısı]] Memty 20:09, 19 Şubat 2006 (UTC)
Evet, left ve 60px takılarını ekleyen bendim ama bir yerde artık her nasılsa hata oldu. 16 20:37, 19 Şubat 2006 (UTC)
Rakı ve Uzo maddelerinin birleştirilmesini yanlış buluyorum. Bir kere Uzo, Yeni Rakı gibi bir markadır ancak köklü marka olduğu için Rakı gibi bir kavramla anılmaktadır. Uzo'yu bir içki olarak kabul etsek bile maddenin tamamen değiştirilmesi gerekir, çünkü Türk rakısı ile arasında bariz farklılıklar vardır. Keskin anason kokusu içermemekte ve içimi rakıya nazaran daha rahattır. Koku içermediğinden dolayı kokteyli de yapılabilir. Ancak rakının kokteylinin yapıldığı bir kaç yer vardır. Bunlardan biri Malta'daki bir kaç bardır örnek olarak. Burak Onurlu 01:26, 8 Eylül 2006 (UTC)

İki arada bir derede[kaynağı değiştir]

Bu makale genel olarak tanımlanan bir rakı ve türk rakısı makalesinin bir karışımı şeklinde. Örneğin ilk tümce Türk Rakısı ve akrabalarının hepsini tanımlayabilecek haldeyken(... arap içkisidir) ikinci paragrafta türk rakısına dönümüş. Bunu türk rakısına doğru özelleştirip( sayfanın altına rakı ve türevleri tarzı bir başlığı olan bir şablon eklemek bence daha mantıklı. Turkcekarakter 19:42, 13 Aralık 2006 (UTC)

rakı ve din başlığı[kaynağı değiştir]

bu başlığın gerekli olduğunu düşünmüyorum. çünkü bu rakı maddesinin meselesi değil, dinin maddesinin meselesi. kaldırılmasını öneriyorum. fcn Ø 15:27 19 Nisan 2007

Katılıyorum. Aras
Katılıyorum. Cagri
Katılıyorum.--Levent Abi ileti 20:41, 30 Haziran 2007 (UTC)
Katılıyorum.İhsanjr 23:44, 1 Nisan 2011 (UTC)

Türkiyedeki Rakı ve Balkanlardaki Rakiya[kaynağı değiştir]

Bence maddede diğer ülkelerdeki rakılar bölümüne Türkiyede bildiğimiz rakının mudavilleri olan Mastika ve Uzo hakkında bilgi verilmeli diğer "Rakı" olarak genellikle çevrilen Rakiyalar için yeni bir madde oluşturulmalı zira bahsettiğim rakiyalar armut, ayva,erik,üzüm,vişne gibi meyvelerin brendisidir.Anason içermez ve su katılmaz,renkleri ise sarıdır.Kısacası isim karmaşasından başka ortak noktaları yoktur.Lütfen bu konuda uzman ve/veya fikir sahibi olan arkadaşlarımız fikirlerini bizlerle paylaşsın.Teşekkürler--Плиска (mesaj) 17.08, 21 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]