İçeriğe atla

Tartışma:Pakize Tarzi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Heparin denen maddenin kangrene yol açtığının tespit ederek tıp literatürüne geçti.

Heparin kangrene yol açmaz aksine tedavisinde kullanılır ancak Heparin tarihinde bunu bulduğuna yonelik hiç bir bulgu yok. Kesinliğe kavuşturulana kadar yukarıdaki cümleyi makaleden cıkarıyorum. Citrat 02:39, 28 Kasım 2005 (UTC)


"ilk kadın" değildir muhtemelen[kaynağı değiştir]

"...İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen ilk kadındır." ifadesinin ardına "kaynak belirtilmeli" ibaresi ekledim. Arama motorlarında tamamen aynı ifadelere denk geliyorum ama, bu, iddianın doğruluğunu değil, bir yerlerden bir yerlere kopyala-yapıştır yapıldığını gösterir sadece. İstanbul Boğazı binlerce yıldır orada ve çevresinde yine binlerce yıldır insanlar yaşıyor. Bunların yüzmüyor olması, yüzenlerden bir miktarının kadın olmaması ve bunlardan bazılarının yüzerek Boğaz geçişi yapmamış olması son derece zor. (Peki, Boğaz'ı yüzerek geçen ilk erkek kimdir?!) Söylenmek istenen, "bir resmi kayda/belgeye/sertifikaya göre Boğaz'ı yüzerek geçen ilk kadındır" ise, o belgeye atıf yapılmalı; yapılamıyorsa, ifade çıkarılmalı. Neophyrigian 12:12, 2 Aralık 2008 (UTC)