Tartışma:Ova tilkisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerika Birleşik Devletleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İngilizce'de prairie tek başına özel bir isime denk gelmez ve geniş çayırlık ya da kırlık arazileri anlatır [1]. IUCN/SSC/CSG'nin ilgili raporunda V. macrotis ve V. velox bölümlerini okuyunca, birbirine çok benzer yapıya sahip bu iki canlıdan V. macrotis'in açıkça çöller ve çorak arazilerde yerleşik olduğunu, V. velox'unsa çayırlık ya da kırlık arazilerde bulunduğunu görüyoruz. Yani, bu maddenin "Taksonomi" başlığı pek doğru değil:

  • Verdiğim kaynakta, birbirine fiziksel olarak çok benzeyen bu türler arasında, yaşam alanlarının çakıştığı belli bir bölgede, çiftleşmelerin olabildiğinden ancak genetik araştırmaların bu iki canlının ayrı türler olduğunu ortaya koyduğundan bahsediyor.
  • Ne "swift" ne de "kit" özel adlar (örneğin, Rüppel tilkisi'ndeki gibi canlıya adını vermiş birer kişinin adları gibi) değiller. Dolayısıyla, "Swift tilki" ve "Büyük kulaklı Kit tilkisi" adlandırmaları pek doğru değil.

Bir de Almanca Wikipedia'nın ilgili maddesi kaynak vermemiş.

--Doruk Salancıileti 13:12, 10 Ocak 2007 (UTC)

Selam. [[2]] İngizlizcem yok ama almanca da bu madde tıpkı pampa gibi anlatılmış. Ben de o yüzden özel bir tabir olarak tahmin ettim. kaynak konusuna giremeyeceğim. Siz ya diğer bilgili arkadaşlar madde üzerinde doğru gördüğünüz değişiklikleri yapabilirsiniz--Atacameñoileti 13:37, 10 Ocak 2007 (UTC)