Tartışma:Osmanlı tayyare bölükleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Osmanlı Tayyare Bölükleri sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

07-06-2012 – Osmanlı Hava Kuvvetleri → Osmanlı tayyare bölükleri[kaynağı değiştir]

google kitap aramasının sonucundan anladığımız gibi "Osmanlı Hava Kuvvetleri" terimi Türkçedeki yaygın kullanım değil. Ayrıca 'Osmanlı Hava Kuvvetleri adlı bir kuruluş yoktu. İngilizce kaynaklarında yanlışlıkla Ottoman Air Force veya Ottoman air force kullanılıyor. Onun çevirisi filandır. Hava Kuvvetleri'nin Hava Kuvvetleri tarihi kitabında da bu terim kullanılmıyor. Takabeg ileti 04:01, 6 Haziran 2012 (UTC)

İngilizce maddede Türkçe ad olarak verilen "Tayyare bölükleri" nasıl? Kaynaklarda kullanılıyormuş gibi görünüyor: [1] [2] --seksen 15:07, 6 Haziran 2012 (UTC)
Takabeg'e katılmakla beraber, şu mesajıma bakınız. Osmanlı Tayyare Bölükleri, Hava Kuvvetlerinin tarihçe sayfasında da geçiyor, ama başka kullanımlar da varmış. --Berm@nyaİleti 15:08, 6 Haziran 2012 (UTC)
Osmanlı Tayyare Bölükleri de olabilir. Osmanlı'da askerî havacılık gibi birşey de olabilir. Takabeg ileti 15:11, 6 Haziran 2012 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı kişisel tercihim aslında Osmanlı'da askerî havacılık ama Osmanlı tayyare bölükleri de iyi. Takabeg ileti 07:22, 22 Haziran 2012 (UTC)

Ayrıca Edward J. Erickson şöyle yazıyor: the very term Ottoman Air Force is a gross exaggeration and the term Osmanlı Hava Kuvvetleri (Ottoman Air Force) unfortunately is often repeated in contemporary Turkish sources. (Edward J. Erickson, Ordered To Die: A History of the Ottoman Army in the First World War, "Appendix D The Ottoman Aviation Inspectorate and Aviation Squadrons", ISBN 0-313-31516-7, p. 227.)

Yani Osmanlı Hava Kuvvetleri teriminin "bariz abartma" olduğunu yazıyor. Bence Erickson'un kastettiği Turkish sources, Türkçe web siteleridir. Zira Türkçede yazılan güvenilir kaynaklarda bu terim yaygın değildir. Takabeg ileti 17:29, 12 Haziran 2012 (UTC)