İçeriğe atla

Tartışma:Osman Wöber

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Kurmanbek tarafından 1 yıl önce Ölümü hakkındaki bilgiler başlığına

Ölümü hakkındaki bilgiler[kaynağı değiştir]

Kişinin "ölümü" alt başlığı altında yer alan bilgiler ansiklopedik bilgi midir değil midir konusunu tartışmaya açmak istiyorum. Kişinin hangi tarihte öldüğü, ölüm sebebi, ölüm yeri, defnedildiği yer, ansiklopedik bilgidir. ölümü nedeniyle tören düzenlenmiş olması da ansiklopedik olabilir. Ancak bu metinde yer alan "ölüm haberini kim duyurdu" ("ölümü ile ilgili sosyal medya paylaşımı yapan ilk tanınmış isim kim " kastediliyor sanırım), "ölümü nedeniyle düzenlenen törene katılan ünlü isimler kimlerdi" gibi bilgilerin ansiklopedik bilgi olmadığı için silinmesi gerektiğini düşünüyorum.

Başka bir maddeye eklenen aynı türde bilginin (sosyal medyada ölümü kim duyurdu bilgisi) geri alındığını ve daha sonra bu geri alma işlemine "Osman Wöber maddesine de bu tür bilgilerin eklenmiş" olması örnek gösterilerek itiraz edildiğini gördüm. Osman Wöber maddesi diğer maddelerin yazımında referans alındığı için konu burada tartışılsın isterim.

Benim görüşüm şu: Gazeteler, haber siteleri sıklıkla -habercilik yapmak yerine- ünlülerin, siysasilerin vs. sosyal medya paylaşımlarını paylaşıyorlar ( "X kişisi yyy olduğunu duyurdu" şeklinde). Vikipedistler de gazeteleri kaynak göstererek maddelere şu şekilde bilgi ekliyorlar: "X kişisi yy olduğunu duyurdu". Bunun yerine, yazının içindeki ansiklopedik bilgilerin ayıklanıp onların eklenmesi gerekir. Başka görüş bildirecek olan var mıdır? @Eemirrgs, @Tarver05 -Başak (mesaj) 07.51, 22 Ağustos 2022 (UTC)Yanıtla

Asıl @Kurmanbek'e seslenmeliydiniz. Osman Wöber'e öyle yazan oydu. Eemirrgs (mesaj) 08.13, 22 Ağustos 2022 (UTC)Yanıtla
Bana sormanıza gerek yok, düşündüğünü gibi düzenleyebilirsiniz. Kurmanbek💬 15.45, 22 Ağustos 2022 (UTC)Yanıtla