Tartışma:Omega-3 yağ asitleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kimya (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kimya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kimya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moleküler ve hücresel biyoloji (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moleküler ve hücresel biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moleküler ve hücresel biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tıp (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Farmakoloji (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Farmakoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Farmakoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu maddedeki bilgilerin çoğunu giren kişi, omega-3 gıda katkıları satan bir siteye dış bağlantı vermiş, bilgiler tek taraflı, reklam-vari verilmiş. İngilizce Wikipedi'nin ilgili maddesinde (:en:Omega-3 fatty acid) omega-3 yağ asitleri hakkında bılgıler daha dengeli, ayrıca bazı sağlık risklerine de değinilmiş. O bilgilerin de bu maddeye eklenmesi doğru olur. --İnfoCan 15:14, 2 Kasım 2006 (UTC)

İnfoCan, konu hakkında az çok bilgilisin bu işe istersen sen el at yada listende beklesin. Bu şekilde eklenen yazıları daha hızlı çıkartabiliriz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:18, 2 Kasım 2006 (UTC)
İlgili dış bağlantı kaldırılmış sanırım, maddede taraflı bir yazı göremedim ama dediğin gibi zararları (varsa) değinilmemiş, o yüzden taraflıdan çok eksik bilgi kabul ederek taraflı şablonunu kaldırıyorum Delamorenamesaj 09:27, 11 Ocak 2007 (UTC)

Balık yağının şüphesiz yararları var ama bu madde sanki çaresi olmayan tüm dertlere deva imiş gibi tanınıtılmakta. Yazıda yer alan # Kansere karşı koruma sağlanır, Beyin, retina, sperm, cilt hücreleri güçlenir gibi iddialar ciddi iddialar. Umut ticareti konusunda dikkatli olmak gerek.

Evet katılıyorum.Lakin Kanser konusunda etkiliği kanıtlanmış bir çok majör çalışma mevcut.Umut tacirliğine dikkat etmekle beraber konuyu araştırmak ve doğru sonuçlara ulaşmak mümkün.Cilt konusu tabii ki farklı bir branş.Şunu hatırlatmakta yarar var.Beyin dahil vücudumuzdaki tum yapıların temel yapı taşı lipitd'lere dayanıyor.Doğal olarak Omegalarda lipid kökenli olduğu için düz mantık olarak düşünür isek tartışmalarda bir zemin sağlamak mümkün.Anti trombotik etkilerinden ve trigliseridide en çok düşüren maddelerden biri olduğu için Kalp Damar sistemi hastalıklarında mutlaka önerilmelidir.Bu biyo kimyasal bilgilere daha detaylı ve bilimsel kanıta dayalı anlamda ulaşmak için, www.omega3.com sitesinden bilgilere ulaşabilirsiniz.Saygılarımla.GÖZÜKIZIL

Ah bir de tarafsızlıkla ne alakası olduğunu bir anlatsa birileri. Bu maddeye tarafsızlık konur mu yaw :D... Türkiyenin En büyük işe yaramaz forumu konumunu elmiş anlaşılan vikipedi. Bence kendini fesh etmeli viki Türkiye

Farklı Yaklaşımlar

Konuyu çok kısa bir tartışmada tezlerin ispatlanamayacağı bir mecraya çekmek son derece yanlış olur düşüncesindeyim. Aleyhte tez ve deney sonucunu sunamamıza rağmen leyhteki deney sonuçları ve makaleler mevcut. Bununla birlikte kanser ve tedavisi gibi çok parametreli bir konuda herhangi bir molekül yada kimyasalı sorumlu veya çare gibi göstermek bilimsel sorumsuzluk olmalı diye düşünüyorum. Bu tür yeterli deney sonucu olmayan konularda genel ve ampirik yaklaşım şu olabilir: evrimsel süreçte metabolizmamız ve fizyolojimizin geri kalanı nasıl bir elementel kaynağa ihtiyaç duymuşlar ise (balık gıda girdisinde %30-50 gibi bir yüzde tutuyormuş) benzer yaklaşımla beslenmek. Kâr-zarar hesabı yaparak denenebilir diye düşünüyorum. Saygılarımla caglarorBu imzasız yazı 81.214.249.144 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.