Tartışma:Oktay Kaynarca

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Milliyet - Daha ziyade etnik - hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Etnik olarak Türk olduğuna dair bir kaynak mevcut mudur ? Veyahut kendi ifadesi vb. şekilde.

Anne tarafının İstanbul'lu, Baba tarafanın ise Elazığ ve Malatya'lı olduğunu ayrıca Elazığ Palu'lu olduğunu kendisi beyan etti. Bir Palu'lu olarak buranın ezici çoğunluğunun etnik olarak Kürt olduğunu belirtmek isterim ancak buna rağmen kendisi bizzat belirtmediği için böyle girilmesini de yanlış buluyorum. Ne o taraftan ne de bu taraftan etnik bilgi girilmemesinden yanayım.

Bu konuda beni aydınlatmanızı ve gereğinin yapılmasını arz ederim.

Teşekkürler. JohnWick2323 (mesaj) 14.55, 2 Ocak 2023 (UTC)[yanıtla]

Madde 1
Türk vatandaşlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tabiyetinde bulunan kişi. Yürürlükteki 1982 tarihli Anayasa'nın 66. maddesine göre, "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür."
Madde 2
Atatürk milliyetçiliğini yansıtan 1982 Anayasası'nın 66. maddesinde "Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür." denmektedir.[17] Atatürk, Vatandaş İçin Medenî Bilgiler kitabında millet tanımını "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir."[18] şeklinde yapmıştır.
Madde 3
Son değişikliklerden sonra, 1982 tarihli Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda vatandaşlığın tanımı 66. maddede aşağıdaki şekilde yapılmıştır: Madde 66. – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.)
Bu bilgileri Wikipedia sayfasında bulunur.
Ben oktay Kaynarca'nın, Malatya hekimhanli olduğunu biliyorum ki bu kesin bilgi diye biliyorum. Adına cadde ismi de verildi. Ama köy falan bilgim yoktur. Ayrıca bir yerde çoğunlukta bir halk bir ırktadır ama az halk başka ırkta olabilir, bu durumda gösteriyor ki farklılıklardır zenginliğimiz. Ben 'Türk' ibaresinin yer alması konusunda, anayasadaki maddelerden dolayı ısrarcıyım. (aksi resmi doğru bir kaynak ile belirtilmediği için)
Wikipedia sayfası sanatçı sayın Oktay Kaynarca'nındir, (yani kendi şahsi hesabidir diye tahmin ettim, adına açıldığı için, tahminim yanlış da olabilir tabi) uygun görürse istediği bilgi hakkında düzenleme yapabilir.
'Türk' ibaresi konulması yukarıda belirttiğim hususlar neticesinde ve Wikipedia da nesnel tarafsız bilgiler yer aldığı için 'Türk' ibaresinin geçmesi daha mantıklı ve doğrudur. Ama tabi ben doğrusu nedir bilmiyorum. Irk, din, dil ayrımı değil benimkisi. Farklı bir bilgi olursa kaynaklı o bilgi eklenir. Ayasaya uygun, nesnel, doğru bilgi yer alsın diye. Benim fikrim anayasadaki bilgi doğrultusunda yer alsın. Bıraktım23 (mesaj) 20.26, 7 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Farklı bilgi doğru ise o bilgi eklenir. Anayasadaki geçerli bilgi olsun. Wikipedia kurallarına uygun bir bilgi yazılsın. Yetkili olarak bu bilgiler; rehber ışık olabilir. Fikir danışma için teşekkür ederim. Umarım yardımcı olmuşumdur. Bıraktım23 (mesaj) 20.31, 7 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Oktay Kaynarca'nın, söylediği sözler de iyiydi, sayfada yer alsaydı iyi olurdu. Ama maalesef Wikipedia kurallarına göre sanırım mümkün değil ki yine silinmiş, onaylanmamış. Wikipedia çalışmalarınız da başarılar dilerim. Bıraktım23 (mesaj) 20.37, 7 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Hatta bazı kişilerin yaşam ve kariyerlerinin yer aldığı Wikipedia sayfalarında da 'Türk' ibaresi mevcut. Hepsini bilemeyiz tabi ama. Bilmediğimiz olursada anayasadaki madde gereyi düzenleme Wikipedia sayfasında yapılabilir ki anayadaki maddeleri daha önceki yazımda mevcut. Hangi bilgi yazılırsa da fark etmez aslında, ırk ve millet üstünlüğü yoktur
hepsi Türkiye Cumhuriyeti devletinin yani vatanımızın evlatları.Bıraktım23 (mesaj) 20.51, 7 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Bilgi paylaşımı için de teşekkür ederim. Bıraktım23 (mesaj) 20.59, 7 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]