Tartışma:Nusret

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bugün Milliyet'te bu maddeden alıntı vardı: http://www.milliyet.com/2007/03/19/yasam/ayas.html --Çağatay 16:41, 19 Mart 2007 (UTC)

Nusret (mayın dökücü gemi)[kaynağı değiştir]

DzKK'nin sitesine bakıldığında, ilk adının Nusrat olsa da bilinen adının Nusret olduğu anlaşılmaktadır. Ayrıca mayın gemisi terimi muğlaktır. Mayın dökücü gemi, mayın tarayıcı gemi, mayın depo gemisi......... çeşitleri vardır. Bu gemi (tekne veya bot diyebiliriz aslında) ise mayın dökücü gemisi. Takabeg ileti 08:15, 11 Ağustos 2010 (UTC)

genel anlamda bu çeşit çeşit gemilerin hepsi mayın gemisi zaten. gemilerin özellikleriyle beraber adlandırılmasına gerek yok bence. "Nusret gemisi" olabilirdi ancak bilinen "Nusret Mayın gemisi" olduğu için bu ad kullanılmuş. bence de bilinen şekliyle kalmalı. parantez kullanılacaksa da kısaca "mayın gemisi" yeterli. nusret adında başka türde mayın gemileri olmadığına göre--Szoszvmesaj 09:07, 11 Ağustos 2010 (UTC)
Olabilir. Takabeg ileti 09:11, 11 Ağustos 2010 (UTC)
Maddenin adı standarlaştırma açısında Nusret (gemi) olarak değiştirildi.--Reality 04:19, 25 Eylül 2011 (UTC)