Tartışma:Nene Hatun

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddenin kaynakları doğru gelmedi. Doğru, güvenilir bir kaynaktan kontrol edilmesi lazım. O.K.T. 22:02, 8 Mart 2010 (UTC)

1857 doğumlu olup Kurtuluş Savaşı yıllarında 61 yaşında olması gereken Nene Hatun nasıl oluyorda 3 aylık bebeğini emzirip sokağa fırlıyor.Üstelik ne yazık ki internette kim bilgi adına birşey girse hiç araştırılmadan kopyala yapıştır metoduyla aynı yalan yanlış bilgi kırıntıları virüs gibi yayılıyor.

Nene Hatun hakkında kaynaklar[kaynağı değiştir]

Web sayfalarındaki bilgilerde kaynak gösterilmemesi maalesef büyük eksiklik. Kazım Karabekir'in anılarında eminim yer almaktadır. Türkçe ansiklopedilerde ve yılın annesi seçildiği ve üç ay sonra yaşamını kaybettiği 1955 yılı gazetelerinde bilgi bulunabilir. Ama Nene Hatun için pek de basılı güvenilir kaynak aramak gerekmez, o Türkiye'nin 19. - 20. yüzyıllar tarihini iyi bilen herkes tarafından çok iyi tanınır. Bir önceki yorumu yapan kişi tarihi akışta İstiklal Savaşı öncesini gözden kaçırmış görünüyor. Nene Hatun 20 yaşında bir gelinken 93 Harbi diye bilinen 1877-78 Rus İşgalinde Aziziye Tabyaları savunmasına katılarak kahraman olmuş, 1915'te bir oğlunu Çanakkale'ye göndermiş ve orada kaybetmiş, 1918'de Ruslar çekilirken yaşlı haliyle hala işgalcileri ve işbirlikcilerini kovalamıştır. Erzurumlular bu tarihi gerçekleri dilden dile aktararak yaşatmışlardır. İstiklal Savaş'nın diğer bir Erzurumlu kadın kahramanı ise Kara Fatma diye anılan Fatma Seher'dir[1]. 1877- 1917 arasında geçen 40 yıllık dönemde Ruslarla işbirliği yapan Ermenilerin katliamları sonucu Erzurum Vilayetinin müslüman nüfusu Dr. Justin McCarthy'ye göre üçte bir azalmıştır http://www.tallarmeniantale.com/mccarthy-erzurum.htm [2]. O dönemde Erzurum'da yaşananlarla ilgili bazı İngilizce kaynaklara Web resources with a neutral approach to 1915 Armenian Deportation başlıklı günlük sayfası üzerinden erişilebilinir. http://armenianholocaustmystory.blogspot.com/2010/05/web-resources-with-neutral-approach-to.html [3]. 24.03.2012Selmaslan (tartışma) 14:25, 24 Mart 2012 (UTC)

  1. ^ url=http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=5015 | başlık=Fatma Seher | erişimtarihi=24.03.2012
  2. ^ url=http://www.tallarmeniantale.com/mccarthy-erzurum.htm | yazar=McCarthy, Justin.| başlık=The Destruction of Ottoman Erzurum by Armenians. Presented during a Conference by Erzurum, Ataturk University, September 2002. | erişimtarihi=24.03.2012
  3. ^ url=http://armenianholocaustmystory.blogspot.com/2010/05/web-resources-with-neutral-approach-to.html | başlık=Web resources with a neutral approach to 1915 Armenian Deportation | erişimtarihi=24.03.2012

Yanlış içerikler hakkında[kaynağı değiştir]

Bilgileri düzenliyorsunuz ama bazılarınız yanlış bilgi koyuyor olabilir bir arkadaşım bu yüzden - aldı Lütfen,dikkat edelim Zehra aslı (mesaj) 09.01, 8 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]