Tartışma:Narsisistik kişilik bozukluğu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tıp (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Psikoloji (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Psikoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Psikoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

narsistik/narsisistik[kaynağı değiştir]

bir anonim kullanıcı maddede değişiklik yapıp doğrusunun 'narsistik' olduğunu söylemiş. ikisi de kullanılıyor gibi görünüyor. görüşler? --kibele 13:28, 28 Eylül 2014 (UTC)

Narsistik daha yaygın gibi geldi bana. --Bluefin (mesaj) 15:13, 28 Eylül 2014 (UTC)
Doğrusu narsisistik: akademik makale örneği. İngilizcesi de "Narcissistic personality disorder" İngilizce Vikiperi maddesine de bakabilirsiniz. Yani 3 s var. "Narsisistik kişilik bozukluğu" farklı bir şey "narsist kişilik" farklı. "Narsist" daha çok psikoloji bilim dalı dışında bir sıfat gibi, halk arasında kullanılan bir kelimedir ve malum "kendini beğenmiş" anlamına gelir (Narsist liderlik gibi). Ama psikoloji bilim dalında terimin doğru kullanımı Narsisistik Kişilik Bozukluğu'dur. O yüzden maddeyi oraya taşıyorum. Lütfen bir daha değiştirilmesin. Sultan Galiyev (mesaj) 22:39, 17 Eylül 2015 (UTC)