Tartışma:Muğdat Camii

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İslam (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Camii değil, camisi[kaynağı değiştir]

Madde başlığı Muğdat Camisi olmalıdır. Türkçe'de (sıfat niteliğindeki takısız tamlama hariç) iki tür tamlama vardır; belirtili ve belirtisiz. İlk kelime ek almıyor ikincisi alıyorsa bu belirtisiz tamlamadır. Sesli harf ile biten kelimelerde alınan ek ses uyumu kurallarına göre -sı -si veya -su gibi s harfi ve bir sesliden oluşur. (kapısı, adası, parası, kedisi, beresi, selesi vb.) Cami de ince sesli harfle biter ve ek aldığı zaman camisi olur. Oysa bazıları cami kelimesine ısrarla -i eki ulamayı tercih ediyorlar. (Gerekçeleri cami kelimesinin Türkçe'de okunmayan bir sesli harfle bitmesi. Okunmayan harf için gramer kurallarını niçin değiştirdiğimizi birisi açıklayabilir mi ?) Böylelikle camisi yerine camii demek zorunda kalıyoruz. Hem bu maddede hem de diğer cami maddelerinde bu durumun düzeltilmesi gerekir. Nedim Ardoğa (mesaj) 12.40, 10 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]