Tartışma:Moore yasası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilim (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bilişim (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yasa ile ilgili grafikte bir sorun var, Y eksenindeki değerlerin aralıklarına özen gösterilmediği için logaritmik bir artış oluşturması gereken yasa lineer bir artış göstermiş, halbuki daha az zamanda bir öncekine göre 2 kat daha fazla bir artış içermesi lazımdı. Yani Y sonsuza doğru uzayan bir artan hızlanan grafik gerekli... Bu imzasız yazı Sukru.alatas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 3 Ağustos 2008

Moore yasası çöktü[kaynağı değiştir]

"Her yükselişin bir sonu vardır" sözündeki gibi, Moore yasası artık işlemeyecek hale gelmiştir. İşlemcide 10 nm altına inmek şimdiki teknoloji ile fizik kurallarına aykırı. Artık atom seviyesinde hesap kitap yapmak gerekiyor. Birkaç yıl içinde Moore yasasının çöktüğü artık herkes tarafından bilinir hale gelecek. Bence maddeyede bu konuda birşeyler eklemenin zamanı gelmiştir. --94.122.66.241 22:35, 10 Mayıs 2016 (UTC)

Selam, internet ortamında herhangi bir bilimsel haber yok, siz bulduysanız maddenin üstündeki "değiştir" kısmına tıklayarak ve de bağımsız/doğrulanabilir kaynak eklerseniz inceleme sürümünü yapabilirim. Şu an yazdıklarınız "yorum" gibi geliyor. Görüşmek üzere.--Kingbjelica (mesaj) 19:58, 21 Mayıs 2016 (UTC)