Tartışma:Milovan Đilas

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sırbistan (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sırbistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sırbistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Karadağ (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Karadağ maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Karadağ kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Hasan Sami Bolak Bey,

Djilas'tan bahsettiğinize göre, O'nun çok eski tarihli Türkçe'ye çevrilmiş Yeni Sınıf'ı olduğunu duymuştum. Özgeçmişinizi okudum ve sizin(özür diliyorum) yaşınız bu kitaba sahip olabileceğinizi gösteriyor.Eğer adı geçen kitap sizde varsa kopyasına nasıl ulaşabilirim?. Saygılar efendim. N.S.


Yeni Sınıf[kaynağı değiştir]

  • Sayın N.S. Mesajınızı benim sayfama değil de buraya yazmış olduğunuz için ancak şimdi cevap verebiliyorum. Yeni Sınıf takriben 44 yıl önce Türkçeye çevrildi ve hafızam beni yanıltmıyorsa ard arda dört veya beş baskı yaptı. Bendeki, Türçeye çevrilmiş birinci baskısıdır.. İlgilendiğinize göre aşağıdaki adresime e-mail yoluyla isim ve adresinizi lûtfederseniz gazetedeki imkânlarla adı geçen kitabın fotokopisini yaptırıp size gönderebilirim. Bilvesile saygılar efendim.--Hasan Sami 20:35, 30 Eylül 2006 (UTC)
  • Düzeltme: Yukarıdaki mesajımda "Yeni Sınıf takriben 44 yıl önce Türkçeye çevrildi.." Cümlesindeki "44 yıl" Hafıza-yı beşerin nisyan ile mâlûl olmasından dolayı olsa gerek yanlış bilgi olarak buraya girmiştir. Doğrusu "47" olacaktır. Kitabın ilk tercümesi 1959 yılı olup, bendeniz o tarihte henüz 17 yaşında idim ama Yeni Sınıf 1961'de elime geçmişti..Mesajda iyi ki "takriben" kelimesini kullanmışım...(Yavaş yavaş yaşlanmaya başlar gibi olmaya başladık galiba...) --Hasan Sami 20:53, 30 Eylül 2006 (UTC)