Tartışma:Mezamorta Hüseyin Paşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Şu adreste şöyle bir resim var.Gravür olduğunu söylüyor, eğer Hüseyin Paşa'nın resmiyse kullanabiliriz(eski çünkü), ama o mu bilmiyorum.Mezomorto'nun daha önce resmini gören var mı?--Çağatay 21:11, 16 Mart 2007 (UTC)

Metinde "aynı ad" ifadesi geçmesine karșın hem madde bașlığı hem içerikte tek z kullanılmıș... --E4024 (mesaj) 14:35, 2 Temmuz 2012 (UTC)

Mezzomorto kelimesinden bozma Mezamorta'dır lakabı. Şurada anlatılmış. Taşıyorum başlığı? --cobija 11:08, 9 Nisan 2014 (UTC)

imlâli yazimi Mezzo Morto fakat bozma seklini orijinal olarak nerde görebiliriz? Harfi harfine mezamorta diye nerde görülmüs, Osmanli arsivlerinde bazen yanlis transliterasyonlar oluyo diye duydum. a.nailov (mesaj) 13:16, 7 Haziran 2015 (UTC)

Hacca da gitmis[kaynağı değiştir]

Bkz. Orhonlu, "Hadjdji Husayn Pasha." sahife 629 isimli kaynak. a.nailov (mesaj) 14:18, 7 Haziran 2015 (UTC)

a.nailov, bilgi eklendi. Sayfa korumaları ceza amaçlı değil, tedbir amaçlıdır. --Uğurkentmesaj 14:24, 7 Haziran 2015 (UTC)
  • Açıkçası Hacı Hüseyin Paşa, Amcazade Hüseyin Paşa nın lakabıdır. Sayfaya bakarsanız Köprülü Amcazade Hacı Hüseyin Paşa şeklinde de açıklama var. yabancı kaynaklar neye atıfta bulunmuş dikkatli olmak lazım. Bu kişinin Hac'ca gitmiş olması oldukça zor.--Muratero 15:00, 7 Haziran 2015 (UTC)
  • Enteresan bi iddia, hakikaten gitmemis de olabilir ama bunu bilemiyoz, çünkü dogum tarihini bilmiyoz. a.nailov (mesaj) 15:52, 7 Haziran 2015 (UTC)
  • Enteresan değil gerçek. Neyse siz okumadığınız kaynakları okumuş gibi iddialarda bulunuyorsunuz. kaynak gösterilen Ceyhun Orhon iyi tarihçidir, Mezomorto Hüseyin Paşa ile bilgi verecek olsa onun menşeini de yaptığı diğer işleri de anlatırdı. Amcazade Hüseyin Paşa Osmanlı da anlatılmaya daha değer bir devlet adamıydı ve lakabı da Hacı Hüseyin'di. Neyse siz taktınız bu iddiaya dönüşte yapmazsınız.--Muratero 20:09, 7 Haziran 2015 (UTC)