Tartışma:Merkez, Eyüpsultan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu madde Eyüp semti hakkında değil mi? Bu semtin yaygın adı "Merkez" değil de "Eyüp" değil mi? Bu durumda bu maddenin adını "Eyüp, Eyüpsultan" yapmak gerekir. Ha yok bu mahalle maddesi, idarî birim maddesi diyecek olursak "Eyüp semti" veyahut "Eyüp" kavramını ([1] [2]) nerede karşılayabileceğimizi kararlaştırmalıyız. Zira şu anda Vikipedi'de adı "Eyüp" olan İstanbul'da bir bölgeye dair madde bulunmamakta... @Rapsar'ın fikrini almak isterim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:24, 22 Ekim 2017 (UTC)

Ha ismi "Eyüp Sultan" olarak da yaygın olabilir tabii, bu durumda "Eyüp Sultan, Eyüpsultan" olarak kullanmamız gerekmez mi? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:27, 22 Ekim 2017 (UTC)
Maddede net olarak mahalle olduğu belirtiliyor zaten. Eyüp semti ile ilçenin sıınırları hemen hemen aynı değil mi? Semtin sınırı olmaz tabi, şimdi öyle yorumlar gelmesin :) Ayrılacak kadar içerik olur mu?--RapsarEfendim? 21:45, 22 Ekim 2017 (UTC)
Tarihsel kökeni olan bir kavramdır "semt", ta kuzeyde Karadeniz sınırına ulaşan ilçe topraklarının tamamı elbette ki semtin parçası değil. İstanbul'u benden iyi bilirsin muhtemelen, Kemerburgaz'ın, hele de Çiftalan'ın Eyüp semtinde olmadığı aşikar :) Maddelerimizi yazarken idari sınırlar ötesinde noktaları da göz önünde bulundurmalıyız. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23:58, 22 Ekim 2017 (UTC)
Veyahut şu şeklide de ifade edebilirim: Yaygın kullanılan adı "Eyüp" veya "Eyüp Sultan" olan bir yerleşim var. "Eyüp, İstanbul"u yerleşim değil, ilçe diyerek "Eyüpsultan" yaptık. Bu da yerleşim değil, mahalle. E o zaman yerleşim nerede? :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 13:53, 23 Ekim 2017 (UTC)
Yani, bir bakıma :) Şöyle de bir şey var, semtler için açılmış maddelerin birçoğu, ayrı içeriğe sahip olacak kadar gelişmiş değil. Aslında bu semtlerin bir çoğu da zaten, ya büyüyerek ilçeleşmiş ya da bambaşka yahut aynı ada sahip bir mahallenin (zaman zaman birden çok) mahallenin parçası olmuş. Sırf İstanbul semti diye hemene her semtin maddesi var ne yazık ki. Şu anda tüm bu Eyüp ile alakalı maddeler yeterince gelişmemiş olduğundan, birbde semt için ayrı bir maddeye olumlu bakamıyorum. Bakamıyorum çünkü elde veri yok :) Ama ayrı bir kavram olduğu, zaman içerisinde gelişerek ilçeyi oluşturduğu (ilçenin temelleri aslında) belli zaten.--RapsarEfendim? 18:00, 23 Ekim 2017 (UTC)