Tartışma:Mazhar Osman Usman

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Mazhar Osman" adıyla bilinen doktorun yaşamının son günlerinde, önemin başbakanı Adnan Menderes ile aralarında şöyle bir diyalog geçtiği söylenmektedir:

  • Adnan Menderes: "Mazhar Osman sen delisin"
  • Mazhar Osman: "Sayın başbakanım, sizin bana deli demeniz önemli değil; asıl benim size deli demem önemlidir."

Levent Abi ileti 22:55, 5 Şubat 2008 (UTC)

Mazhar Osman Usman olarak geçiyor adı pek çok yerde. Ama bu belirtilmemiş. Madde konusunda yetkin olanlar bu bilgiyi doğrulayabilir mi?--LaTeaSiaN 13:25, 27 Mayıs 2009 (UTC)

psikolog değil, psikiyatrist 88.255.232.166 17.33, 7 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

Düzeltilmiş. Kingbjelica (mesaj) 10.57, 22 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

Mesleği ve eğitimi[kaynağı değiştir]

Mazhar Osman; akliye (psikiyatrist) ve asabiye (nörolog) uzmanıdır; O dönem için psikiyatri ve nöroloji alanı daha ayrılmamış olup, "nöropsikiyatri" kavramı söz konusudur. Psikoloji ise bir tıp bölümü olmayıp, doğal olarak psikolog ünvanı kullanılması doğru olmayacaktır. Diğer taraftan "1908 yılında Berlin ve Münih'e giderek nöroloji ve psikoloji dallarında uzmanlık eğitimi aldı." ibaresi hem tarih hem de eğitim dalı açısından yanlıştır; Bunun yerine "1909 ve 1911 yıllarında eğitim amaçlı iki kez Almanya’ya gitti. Münih’te modern psikiyatrinin en önemli isimlerinden olan Alzheimer ve Kraepelin ile, Berlin’de ise Ziehen ile çalıştı." cümlelerinin, kaynak gösterilerek ve telif hakları göz önünde bulundurularak eklenmesi önerildi.— Bu imzasız görüş Turcica (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Burada cevap verildi.--Kingbjelica (mesaj) 10.58, 22 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]