Tartışma:Mahzuni Şerif

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Niye yazidaki hic bir yerde Asik Mahsuni serif´in Kürt oldugu yazmilyor?

Kardeşim bu dünyadaki herkes eşittir türk kürt ayrımı yapmayalım lütfen...


Ustad Mahzuni acik secik demis ki "ben kizilbasim". yani Alevi oldugunu soylemis. sen simdi kalkmis demissin ki neden kurt oldugu yazmiyor. arkadasim bu bilinen bir gercektir ki Aleviler Turktur.

Kürt Aleviler de vardır. Ama Kızılbaşlar bir Türkmen aşiretidir. Aşık Mahsunî zāten Türkmen yörüklerinin yoğun olduğu bir bölgede doğmuş. Kullandığı dilin de yörük ağzı olduğu görülüyor. Ne ki, bunlar önemsiz ayrıntılar.--OktayD ileti katkı 13:48, 10 Kasım 2007 (UTC)

Ben bir Kurt Kizilbas alevisiyim. Yanilginiz var Oktay D..

yazar değiştirmeyin demiş ama epey imla hatası ve anlam bozukluğu var

Lütfen konulara imza eklemeyelim Mustafa BURAN 10:24, 11 Kasım 2008 (UTC)

Metinde yer alan "Tohdur Bey" adlı şiirin sözleri rahmetli Mahzuni Şerif'e değil, Abdürrahim Karakoç'a aittir. Yakın dostu olarak besteleyerek seslendirmiştir.

Etnik köken[kaynağı değiştir]

Maddede Mahzuni ŞERİF'in etnik kökeninin Alevi-Kızılbaş olduğu yazıyor.Alevi-Kızılbaş adında bir ırk mı vardır?Kürt ise Kürt,Türk ise Türk yazılmalı. Doğum tarihinde bir tartışma var ama mezar taşında,1940 olduğu yazıyor.Maddeye mezar taşında yazan şu şiirini eklemek istedim ama görünümü hoş olmadı:

"Eğer bana gel gel olsa yüceden,

Çırpar kanadımı uçar giderim,

İsteğim yok gündüz ile geceden,

Ben bir Mahzuni'yim naçar giderim."

--niet 18:11, 11 Kasım 2009 (UTC)