Tartışma:MacOS Sierra

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sierra isminin kökeni[kaynağı değiştir]

Bir konuda düzeltme yapmak istiyorum.

Araştırdığım kadarıyla El Capitan, Yosemite Ulusal Parkı'nda bulunan bir kaya formasyonudur. Formasyon Yosemite Vadisi'nin kuzey tarafında yer alır ve batı tarafında sonlanır. "https://tr.wikipedia.org/wiki/El_Capitan"

Sanırım bu sürümde de Sierra ismi verilmesinin bir sebebi bunun İspanyolca'da "sıradağlar" anlamına gelen sözcüklerden birisi olması olabilir. "https://tr.wikipedia.org/wiki/Sierra_Nevada"

Sierra Nevada tıpkı El Capitan gibi bir doğa yapısı. Dolayısıyla aslında yine aynı mantık değişmedi diye düşünüyorum. Bu durumda, "Bu kez sürüme konum tabanlı isimin aksine olarak, "Sierra" ismi verildi" demek pek doğru olmuyor. Aslında gene konum tabanlı bir isim verildi.

Sierra isminin kökeni Cevap[kaynağı değiştir]

Mərhebalar. İlk önce bu konuya dikkat çekdiğinize görə təşəkkürler. Cevap olarak söyleyim ki şirket "Sierra" ismini vererken onun hangi tabanlı olması kesin değildi. Bir tek "Sierra"nın büyük bir terminoloji olduğu, bu isimde yüzlerce konum ve kişi adının mövcudluğu idi. Ama daha sonradan ismin ABD-deki Sierra Nevada (ABD) dağlarının şerefine verildiği ortaya çıkdı. Ben.okucu (mesaj) --Ben.okucu (mesaj) 17:45, 20 Ekim 2016 (UTC)

Ben.okucu, bu sayfayı henüz okudum. Ama zaten Apple'ın macOS sürümlerine şu ana kadar verdikleri isimlerin hepsi belli bir sisteme göre gidiyor. Şöyle ki; Bu yeni tasarıma geçmeden önce (Mavericks'ten öncesi) yani eski retro tasarımın olduğu sürümlerde "kedigillerin" isimleri veriliyordu. Örneğin; Cheetah, Lion, Mountain Lion vs... Ama Yeni dizayna geçilince Mavericks ile birlikte dağların isimleri verilmeye başlandı; Mavericks, Yosemite, El Capitan ve Sierra. Hepsini araştırdığında birtakım gerçek doğa harikalarına ulaşıyoruz. Yani sizin saydığınız "büyük bir terminoloji olduğu, bu isimde yüzlerce konum ve kişi adının mövcudluğu" bunlar sadece internette dolaşan efsaneler. Asıl köken bu şekilde. :) ~ HastaLaVi2 (mesaj) 18:06, 20 Ekim 2016 (UTC)