Tartışma:Müzikal tiyatro

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tiyatro (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tiyatro maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tiyatro kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde girişinden: "... kendine özgü bir olay örgüsü olan, müzik, dans ve diyalogların olaylarla bütünleştiği duygusal ve eğlendirici sahne gösterisi, oyun ya da filmdir" diyor. Yani filmi de tanımı içine alıyor. Zira Türkçede müzikal tiyatro ve Müzikal film diye bir ayrım yok. Sadece Müzikal var. İngilizceden çeviri saplantısı sonucu bizim müzikal olmuş bir anlam ayrımı sayfası... Arkadaşlar, Türkçe VP demek Türkçe olan biteni anlatmak demek. İngilizcenin, Katalancanın peşine takılmak demek değil. Bir zahmet İngilizce VP'den öteye bakalım. Girip bir Vikidata'dan bakın, ne kadar az dilde Müzikal film ya da Müzikal sinema sayfası olduğunu göreceksiniz. Bu arkadaşlar tercüme yapmayı bilmiyor mu? Bilgisayarlarında Google Translate yok mu? Her dilin kendi kültürü var. Anlaşılan çoğunda bizdeki (VP değil, dilimiz güzel Türkçedeki) gibi sadece Müzikal kavramı var. E4024 (mesaj) 18.33, 6 Şubat 2020 (UTC) Not: Mesele madde sayısını kabarık göstermek değil, "iyi" maddeler yapmak. "Müzikal" maddemiz dolgun ve düzeyli olursa, üç ayrı başlıktan daha değerli olur.[yanıtla]