Tartışma:Kurban Bayramı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Uygun resim bulmak cidden çok zor... büyük ihtimalle Kurban Bayramı sırasında Ana Sayfa'ya çıkar... uygun bir resim lazım yoksa bir sembolle (yeşil bir hilal? herhangi bir hilal?) Ana Sayfa'ya çıkmak zorunda kalacak. Her türlü bayram hazırlığı resmi, bayram namazı veya bayram sırasında bir topluluğun (örneğin bir aile ziyaretinin) resmi, kavurma resmi... bunların hepsi gerçekten çok yararlı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 07:23, 12 Aralık 2007 (UTC)

ishak mı ismail mi?[kaynağı değiştir]

eski ahit'e refer eden bilgilendirmede bulunulmuş, doğrudan ishak üzerinden kurban ibadeti nakledilmiş. ancak ishak'ın kutsallığına değinilmemiş. uygun bir noktaya, "ismail, muhammed ve tabiatıyla müslümanlara soy verdiğinden dolayı kurbanlık sunu olarak kabul edilir" yada; "kurban edilen ibrahim oğlu, islam'a göre ismail; yahudilik ve hristiyanlığa göre ishaktır" denmesi daha doğru olmaz mı? kurban farizası salt islam ile bağlantılı değil nihayetinde. Bu imzasız yazı Premature kadawra (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.