Kullanıcı mesaj:Premature kadawra

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Premature kadawra. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Reality 23:15, 28 Şubat 2012 (UTC)

İmza kullanımı[kaynağı değiştir]

Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 6.sına tıklamanız yeterli. -- MEOGLOBALBana mesaj atın 01:54, 13 Mayıs 2012 (UTC)

Sorularınız[kaynağı değiştir]

  • Katkılarım bölümünde yaptığınız tüm değişiklikler görülür. Olumlu ya da olumsuz. Puanlama sistemi yok.
  • "Eski sürüme dönüldü" ibaresi yeni eklenen/çıkarılan kısımlar geri alındığında görülür. Yani son değişiklikler yapılmadan önceki hali tekrar kullanıma getirildi gibi. Yine sorunuz olursa sakın çekinmeyin. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 01:56, 13 Mayıs 2012 (UTC)

redaktasyon üzerine.[kaynağı değiştir]

merhabalar!

burada oldukça yeni sayılırım. kendine haiz jargonunu pek bilmiyorum. sorum, başlıklarda yapılan redakte işlemlerine dair. herhangi bir başlık üzerindeki değişiklikler puanlamaya tabii sanırım. "katkılarım" fasilitesi buna işaret ediyor. peki, bu değişiklikler, hangi durumlarda (+) hangi durumlarda (-) olarak değer kazanıyor?

"eski sürüme geri dönüldü" derken, ne denmek isteniyor? şimdiden teşekkür ederim, kolaylar gelsin.Bu imzasız yazı Premature kadawra (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. --eray (mesaj) 19:01, 13 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Burada puanlama gibi bir sistem yoktur öncelikle. Kullanıcı hesabınız olmasa dahi istediğiniz maddede değişiklik yapabilirsiniz. Katkılar kısmının yer almasının amacı geçmişte yapılan katkıları göstermektir sadece :) Ben bir tuğla koyarım, sonra başkası 10 tuğla koyar, siz gelir 100 tuğla koyarsınız, böylece bir bina (burası için konuşursak madde) elde ederiz :) Bazıları ise gider bu gelişime engel olur, yıkar. Bu olunca da "eski sürüme geri döneriz", yani temiz sürüme. Burada en üst seviyeye ulaşan maddelerimiz var. Bunları okuyun, inceleyin, yapısını öğrenin isterseniz. Yahut deneye deneye öğrenin :) Bir sıkıntı, bir sorun olursa mesaj atabilirsiniz. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 14:11, 13 Mayıs 2012 (UTC)

Maddelerde ufak tefek düzeltmeler yaptığını gördüm. Madde düzenleme, Vikipedi'de eksikliği hissedilen bir nokta. Var olan maddelerimizin kalitesini arttırmak, nicelik değil de nitelik bakımından ilerlemek daha önemli bence. Bu kategoride düzenlenmesi gereken bazı maddeler mevcut. İstersen buradakileri düzenleyebilir, sonrasında da en üstteki ilgili şablonları kaldırabilirsin. Bir sorun olursa da mesaj atman yeterli. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 23:18, 13 Mayıs 2012 (UTC)

Öncelikle merhabalar,

Az önce Reenkarnasyon maddesine eklemiş olduğunuz bir cümleyi geri aldım. İlgili cümle, "Ruhlar yalnız Dünya’da değil, evrenin diğer dünyalarında da bedenlenirler. Bu varsayım, paralel evrenler kuramındaki, çoklu benlik düşüncesini anımsatmaktadır." liste imindeki italik yazılmış kısımdı, nedenini açıklamak ihtiyacı hissediyorum.

Ansiklopedi'deki amacımız doğru ve tarafsız bilgi aktarımı olduğu için, madde alanlarında yorumlarımızı (%100 doğru olduklarında dahi) yazamıyoruz. Bunun tek istisnası, bu yorumları kaynaklandırabiliyor olmak. Örneğin yukarıdaki cümle bu konuda genel kabul gören birinin yorumu ise ve güvenilir kaynaklardan doğrulayabiliyorsak MDNA maddesinin "Eleştiriler" kısmında yapıldığı gibi rahatlıkla eklenebiliyor.

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. İyi akşamlar dilerim. --anerka'ya söyleyin 18:50, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Geri almalar üzerine[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Katkılarının eminim doğru bilgiler içeriyordur ancak özellikle dinî ve tarihî konularda kendi birikimlerimizi değil, kaynaklı bilgileri aktarmak çok önemli. Haddim olmayarak birkaç tavsiye vereyim:

  • Dini bir metinden bilgi eklerken (örneğin Tanah veya Eski Ahit) ilgili bölüm ve rakamı parantez içinde ifadenin sonuna ekleyebilirsiniz (Yaratılış 17: 1-5) gibi
  • Kaynak ekleyecekseniz, ifade sonunda <ref>Örnek kaynak</ref> şablonunu kullanabilirsiniz. VP:KG başlığına mutlaka bir göz atın.
  • Sayfalara bilgi eklerken her bilgiyi -özlelikle ilgi çekici veya çarpıcı gelenleri- giriş paragrafına doldurmak yerine mantıksal bir sıra izleyin. Bu bir kişiyse örneğin; Soyu, Eğitimi, Hükümdarlığı, Ölümü vs. gibi alt başlıklar kullanabilirsiniz.

Şevkinizi kırmayı elbette istemeyiz. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 00:04, 5 Eylül 2012 (UTC)