Tartışma:Kars (il)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kafkasya (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kafkasya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kafkasya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Buraya bir şeyler yazmayı düşünüyor musunuz? Niçin boş bir sayfa yarattınız? atakan 22:37, 5 May 2004 (UTC)

Bos degil, interlink var :-) Erdal Ronahi 23:18, 5 May 2004 (UTC)

kürtçe makale okumak isteyenler kürtçe wikipedia'ya gitmez mi doğrudan? ne anlamı var böyle bir sayfanın? atakan 00:08, 6 May 2004 (UTC)

Herhalde haklisin. Tesvik olsun diye yaptim. Istersen kaldir. Erdal Ronahi 09:22, 6 May 2004 (UTC)
yok yahu. ben bu tip eklemeler, kötü örnek oluşturabilir diye itiraz ettim (malum ağaç yaşken eğilir). eğer yalnız diğer dillerdeki makalelere bağlantı koyarsak ansiklopedinin güvenilirliğini zedelemiş oluruz diye düşünüyorum. aynı nedenle {{msg:stub}} mesajlarını koymaya da özen göstermeliyiz bence. atakan 18:34, 6 May 2004 (UTC)
stub mesajini koydum. Erdal Ronahi 21:08, 6 May 2004 (UTC)

Merhaba herkese! Diger dillere baglantilari eklemekte uyguladigim dusunce soyle: Bolgede yasamis/yasayan yada iliskisi olmus halklarin dillerine ve bu halklarin yasadiklari ulkelerden (bildiklerime) baglanti koydum. bunlari da alfabetik sirayla yerlestirdim.

karsta cok sayida kazak oldugunu biliyorum; kazakcayi bir turlu bulamadim, bulan olursa eklerse sevinirim.

Bir baska konu da, baglantilar bolumune ozel bir kisinin sayfasini koydum, cunku bence cok guzel bilgiler vardi...ansiklopedide boyle sey olmaz derseniz, anlarim, cikarabilirsiniz... hatta belki madde dolduruldugunda otomatikman cikarilmali o tur baglantilar..

iste, boyle, bu pazar gunu herkese mutluluk/baris ve huzur!!!funda 18:46, 9 May 2004 (UTC)

Sana da barış ve huzur, ama öyle yapamazsın :-) Sadece mevcut makalelere interlink oluşturabilisin, yoksa pek anlamı kalmaz. Erdal Ronahi 22:02, 9 May 2004 (UTC)

Erdal, onu dusundum, ama amac o dili bilen insanlari bizim sayfadan o sayfaya yonlendirip:

  1. o dildeki makaleden faydalanmalarini saglamak
  2. o dildeki makaleye katkida bulunmalarini saglamak

ben bu baglantilari koymadan once sayfalar yoktu (google mesaji cikiyordu) ben sayfalari koyunca internal link olustu diller arasinda.(olay, sizler icin bariz olabilir ama bana cok hos geldi..cok interlaced bir dunyada yasadigimizi felen hissettim:))) Neyse, ben internal linkleri cok seviyorum cunku insanlara bir tesvik oluyor. yeni gelenler icin bak burasi acik diyorsun ve yazmalari icin ilk adimi atmis oluyorsun... funda 01:03, 10 May 2004 (UTC)

Ama bilmediğin Wikipedialara da karışıyorsun. Mesela Rusçada Kars kelimesi kesinlikle farklı yazılır. Erdal Ronahi 06:36, 10 May 2004 (UTC)
): hakli olabilirsin. online translator kullaniyordum, ruscaya cevirmeyince webde rusca search yaptim... rusca ve tatarca ve kazakca bilen arkadaslarima sordum nasil yazildigini...istersen birkac gun oyle birakalim; cevap gelince ya sileriz, yada duzeltiriz...
yazilim yanlis ise diger sitelerdeki sayfalar orphan kalacaklardir heralde?:((fransizca ve ingilizceden eminim ama...funda 12:40, 10 May 2004 (UTC)

rusca bilen arkadas, kars icin KAPC diyor (transliterasyonlu hali bu)... Bu arada muhtesem bir transliterasyon sayfasi...

not: Dili kullanan arkadaslardan onaylamalarini bekliyorum ama tercume sitelerine gore Kars, kazakca ve tatarcada oldugu gibi yaziliyor. harfleri kirilceye cevirince (transliterasyon sayfasinda yazdigi sekilde) KAPC olusuyor...funda 16:53, 10 May 2004 (UTC)

son degisiklikleri yaparak diger dillere baglantilari silen arkadas, bu isi neden yaptigini buraya yazabilir.funda 02:28, 11 May 2004 (UTC)

Erdal,

msg:stub'ın çevirisi nereden geliyor?

volkan 02:39, 11 May 2004 (UTC)

Ben de çok merak ediyorum, çünkü bana KU için lazım. Mesaj listesinde yok, herhalde lang.php'de var. Sen çevirmemiş misin?? Erdal Ronahi 07:48, 11 May 2004 (UTC)

Çalışma var[kaynağı değiştir]

Sevgili vikipedistler bu maddeyi büyütmek istiyorum. Bu sebeple çalışma var şablonu ekledim. Ben birazdan konu başlıklarını gireceğim. İlgilenen arkadaşlar olursa benimle lütfen yazışsın. Birlikte güzel bir il maddesi çıkarabilirsek bu diğer illere bir örnek olur ve her il maddemiz gelişir. Teşekkürler iyi çalışmalar. Mızrakmsj 14:37, 6 Mart 2008 (UTC)

Temel bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Maddedeki çalışmalarım devam etmekte bu arada yeni bir temel bilgi kutusu ekledim. Bunun eskisinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Aynı kanıda değilseniz lütfen görüşlerinizi bu sayfada bildirin. Herkese iyi çalışmalar. Mızrakmsj 21:35, 9 Mart 2008 (UTC)