Tartışma:Kadıköy Anadolu Lisesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Şu an okulda okumadığım veya İstanbul'da olmadığım için son durumları takip edemiyorum.

Ayrıca İstanbul'da bir lisenin Vikipedi sayfasına eklenecek bilgilerin doğruluğunun nasıl kanıtlanabileceğini merak ediyorum. Çünkü bu tip liselerde --diğer liselerde olduğu gibi-- okul hakkında çok fazla bilgi okulun dışına veya internet sitesine çıkmaz. Mesela okulun renkleri kısmında bir yazı vardı, öğrencilerin giydikleri polarların renkleri hakkında. Kaynak olarak İnstagram verilmiş, ancak polar rengi her sene değiştiği için (en azından benim okuduğum dönemde her sene değişmişti) buraya yazmanın anlamlı olduğunu düşünmedim ve dolayısıyla sildim.

Onun dışında 12. sınıfların yeşil renk mezun poları giymesi, okulda herkesin bildiği genel geçer bir bilgidir; fakat hiçbir yerde, hiçbir sitede, hiçbir yazıda, hiçbir haberde yazmaz, dolayısıyla kaynağı gösterilemez bir bilgidir. Bununla ne yapılacağı hakkında bir fikrim yok, dolayısıyla size bırakıyorum.

Ayrıca okulun kulüp kısmı çok uzun. KALMUN ve diğer kulüpler için gereksiz fazla yazı yazılmış. Ya ayrı bir madde haline çevrilmesi lazım (KALMUN maddesi olarak, veya Kadıköy Anadolu Lisesi kulüpleri olarak) ya da kısaltılması lazım.

Bir de okulun yerleşkesi kısmı güncel değil. Bu yazdıklarımın en başıda "Şu an okulda değilim" derken kast ettiğim şey buydu. Kadıköy'ün merkezindeki eski ~50 yıllık bina bu sene yıkıldı ve yerine yenisi yapılıyor. Dolayısıyla şu anda o konumda herhangi bir okul mevcut değil. Dolayısıyla orada yazan bilgiler de doğru değil. Bunun İstanbul'da olan arkadaşlar tarafından veya o okulda okuyan arkadaşlar tarafından güncellenmesi lazım.

Bir de reklam diliyle yazıldığı etiketi konulmuş. Bunu nasıl düzeltebiliriz, bilgisi olan birisi yazabilir mi? yani ben şahsen bu okuldan mezun olduğum için tam olarak tarafsız bakamıyorum. Sizin de bu konudaki görüşlerinize ihtiyacım var. Sevgilerle. --2knk (mesaj) 20.35, 11 Mart 2022 (UTC)[yanıtla]