İçeriğe atla

Tartışma:Kürdistan (anlam ayrımı)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • PKK'yı terör örgütü olarak kabul eden ülkeler de olduğu gibi kabul etmeyen ülkeler de var. Bu ülkeleri tek tek sayarsak çok sayıda denmesinin uygun olmadığı ortadadır (bence). Kaç ülke kabul ederse çok sayıda olur? 100 mü? Bazı ülke demek için kaç ülkenin kabul etmesi gerekiyor? Bunlar görecelidir. Ülkeler listesinde bulunan 203 ülkenin kaç tanesi PKK'yı terör örgütü kabul ediyor? Kaç Avrupa Birliği üyeleri kendi kararıyla terör örgütü kabul ediyor? AB üyelerinden kaç ülke tarafından gerçekten terör örgütü muamele görüyor? Bunları düşündüğümüz zaman çok sayıda dersek abartmış oluyoruz.
  • Terör örgütü tanımlaması göreceli ve siyasidir. İngilizler için Kuva-yi Milliye uluslararası antlaşmalarını ihlal eden yasadışı, silahlı guerrilla örgütü, terör örgütü değil miydi? Türkler için tabi öyle değildi. Tarafsız bakış açısından yaklaşmamız gerekiyor.
  • PKK'nın en önemli ve ayırt edici özelliği, çok sayıda ülke tarafından terör örgütü ilan edilmiş olması diyen arkadaşımız da var. Bence PKK'nın en önemli ve ayırt edici özelliği silahı kullanarak mücadele etmiş olması. Kişisel görüş ve göreceli oluyor. En sade ifade ile açıklanması yeterlidir. Bu maddenin sadece anlam ayrım maddesi olduğunu unutmayalım. Ayrıntılı konular burda değil, PKK maddesinde kaynaklar göstererek maddeyi zenginleştirerek halledilmelidir.

Takabeg ileti 18:44, 29 Ekim 2008 (UTC)

    • Katılıyorum, bu konu burada tartışılmamalıydı...Vikipedist 18:53, 29 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Bir şey ekleyeceğim. Ben PKK'nın avukatı filan değilim:)) Sadece terör örgütü tanımlamasının bilimsel olmadığını düşünüyorum. Yine de terör örgütü kabul eden ülkeler varsa olduğu gibi yazarız. Şahsen terör olsun olmasın şiddete başvurarak bir şey elde etmeye çalışan bütün örgütler ve ülkelere olumsuz bakıyorum. Pardon bu da buraya yazılmamalıdyı... Takabeg ileti 19:04, 29 Ekim 2008 (UTC)

  • Anlam ayrımı sayfalarında tartışmalar ansiklopedik anlamda olmalı, yukarıda fazlasıyla izah etmişsiniz. En sade ifade ile açıklanması yeterlidir cümlesi durumu özetliyor. Bu tarz tartışmalar maddenin tartışma sayfasında yer almalı. TBA ihlali demişsiniz. Size de tavsiyem TBA ihlali gördüğünüz durumlarda ihlalde bulunan kullanıcıları en azından bir mesajla uyarmanız...Gün içinde bir çok maddede değişiklik yapınca ve çoğu da izleme listesinde olmayınca TBA ihlali varsa da ihlali yapan kullanıcı sonradan farkedemiyor...TBA ihlalinde bulunmadığını izah etme şansı tanınmalı...Açıkcası tesadüfen gördüm tartışmayı ve bir anlam ayrım sayfasına kendi maddesinde tartışması geniş olan ifadeler yüklenmemeli diye düşünüyorum...İyi çalışmalar...Vikipedist 19:15, 29 Ekim 2008 (UTC)
  • "31 ülke ve NATO tarafınadn terör örgütü ilan edilmiş" diyebiliriz. Khutuckmsj 12:16, 6 Kasım 2008 (UTC)