Tartışma:Köpeksi maymunlar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (C-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


TÜBİTAK'a göre :

Cercopithecidae (Köpeksi Maymunlar)

TDK bilim terimleri sözlüğünde ise:

Uzun kuyruklu maymungiller

Almanca Viki'de Meerkatzenverwandte, familyanın bilimsel adının değindiği Meerkatze cinsinin Türkçe adı Uzun kuyruklu maymun. Ancak familyanın bütün türleri kuyruklu değil ! Bu yüzden Uzun kuyruklu maymungiller yanlış anlaşılmaya yol açabilir. Almanca'da ikinci isim olarak verilen Köpek maymunları (Hundsaffen) TÜBİTAKın verdiği Köpeksi maymunlar adı ile hemen hemen örtüşüyor. Ayrıca tüm türlerin uzun bir ağızı var ve köpek havlaması gibi sesler çıkarıyorlar. Öyleyse Türkçe'de Köpeksi maymungiller doğru olurdu, ama köpeksi maymun adında bir tür olmadığı için -giller ekini bırakıp sırf Köpeksi maymunlar adı en doğrusu oluyor bence. Uzun kuyruklu maymungilleri de ikinci ad olarak ekledim. --Erdall 07:37, 15 Ağustos 2010 (UTC)

  • Tübitak ve TDK'ya göre belirtilen iki isimde maddeye girilmiş.Belirttiğiniz ek bilgileri de maddeye girerseniz.Sorun çözülecektir diye düşünüyorum--koc61mesaj 07:42, 15 Ağustos 2010 (UTC)