Tartışma:Köln

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Photographykaarslan tarafından 4 ay önce Merhaba Vikipedistler başlığına
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Almanya (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Almanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Almanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Köln'mü yoksa Kolonyamı?[kaynağı değiştir]

Köln Almanca yazılışı, Türkçesi Kolonya olması gerekmiyormu?Hisar 13:30, 19 Ocak 2006 (UTC)

hangisi olursa olsun kendi ülkemisin dertlerini bitirdinis köln mü kaldı evet

Böyle düşünürsek Pekin'in Türkçesi Hanbalık,New York'un ise Yeni şehir.Almanlar Eskişehir'e Altstaat'mı diyor sanki.--Kızıl Şaman 23:49, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Demek Dr. Lale Akgün Köln'ün ünlülerinden... O kadar ünlü ki, Almanca Wikipedia'nin bundan haberi yok! Pes dogrusu: Ciddiyete, ansiklopediler karistirip (öyle 1-2 ay degil, birkac yil) tarafsizligin ne oldugunu kavramaya davet ediyorum!

Köln'ün Türkçesi Kolonya ise, maddenin adı da Kolonya olmalı. Mantıklı değil mi? Kızıl Şaman'ın söyledikleri ne pek mantıklı ne de geçerli benim kanımca. Sonuçta Kolonya, Köln'ün anlamı değil Türkçesidir! Sorun Antwerpen / Anvers (şehir) gibidir yani. --Benne 19:07, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Türkçe konuşanların arasındaki genel kullanım Köln şeklindedir (Büyük ihtimalle %99,9'dur). Kolonya ismi büyük ihtimalle eski dönemlerde kullanılan bir isimdi. Bugün Türkiye devletinin resmi kurum ve kuruluşları bile Köln ismini kullanmaktadır. Anvers isminde ise durum tam tersidir. Türkçe konuşanların büyük bir kısmı bence Anvers'i kullanmaktadır. Mızrakmsj 00:05, 31 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Vikipedistler[kaynağı değiştir]

Vikipedia ya ilk defa katkıda bulunmak istedim.Bunuda enson gerçekleştirdiğim Köln seyahatimde Fujifilm x-t3 kameram ile çektiğim fotoğrafları yükleyerek yapmak istedim.Ancak bazı hatalar yapmış olabilirim.Köln maddesinde de fazlasıyla fotoğraf var gibi gözüküyor.Bu durumda yeni fotoğraf eklemesem daha mı iyi olur?Tavsiyelere açığım.Teşekkürler,selamlar. Photographykaarslan (mesaj) 18.23, 15 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla