Tartışma:Harry Potter (karakter)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfayı ilgilendiren kararlar, tüm Harry Potter makalelerinin tartışıldığı Tartışma:Harry Potter Serisi (kitap) sayfasında alınmış olabilir.--Quinlan Vos 18:14, 25 Ocak 2006 (UTC)

7.Kitabın son bölümlerinde belirtildiği gibi 17 yıl sonrasında Herminone ile Ron evlenmiş ve çocukları olmuştur aynı şey Harry ve Ginny İçinde geçerli Gerçek hikayede bunlar belirtilmiştir.Sadece filmlerini izleyerek bir görüş bildirmek imkansızdır.(Showtime41)

Bu soy ağacında Harry Potter ve Ginny Weasley'i evli göstermiş hatta altına çocuklar eklemiş ki gerçek hikayede böyle bir şey yok.Ayrıca Herminone Granger ile Ron Weasley di beraber göstermiş.Böyle bir şey de yok.Bunu bir fan yapmış heralde.

-Capodeturkiye

aşağıdaki iki metin çelişki içinde olduğundan konu aydınlanana kadar maddeden çıktı:

Not:Harry Potter yarım kan değildir.Anneside babasıda büyücüdür.Bu kitaptada belirtiliyor

Not:Harry bir melezdir.Bu annesinin bulanık yani normal insanlardan doğmasından kaynaklanır. Bunu Dumbledore'un kehaneti yorumlarken:'O, kendi gibi melez olanı seçti sözünden anlayabiliriz'. Safkan olabilmek için soyuna hiç muggle kanı girmemesi gerekir. Buda sadece bu konuda takıntılı bir kaç büyücü ailesinde görülür.(furkachin)

-Tembelejderha 17:00, 22 Temmuz 2006 (UTC)

HARRY POTTER BİR BÜYÜCÜDÜR LOR VORDEMORT ANNESİNİ VE BABASINI ÖLDÜRMÜŞTÜR AMA VORDEMORT HARRY İ ÖLDÜREMEMEMİŞTİR

Harry Potter, 31 Temmuz 1980 tarihinde Godric's Hollow, İngiltere'de doğmuştur. James ve Lily Potter'ın tek oğludur. Henüz 1 yaşında bir bebekken, karanlık büyücü Lord Voldemort, annesini ve babasını öldürmüştür. Lord Voldemort, büyücü dünyasında o kadar büyük bir korku yaratmıştır ki bilinen adını kimse kullanmaz, "kim olduğunu bilirsin sen" diye anılır (daha sonra ismi Büyücü Bakanlığı'nın düşmesiyle bir tabu olmuş ve ondan Voldermort diye bahsedenlerin yeri tesbit edilebilmiştir). Önce Harry potter'ın babası James Potter'ı öldürmüstür. Karanlık Lord, Lily Potter'ı ilk etapta öldürmemiş, fakat Harry'yi koruma çabalarına dayanmayarak daha tedbirli bulduğu cinayeti tercih etmiştir. Bu tercihi neticesinde öldürdüğü Lily, oğlunu korumak için kendini feda etmiştir böylece çok kadim bir büyü devreye girmiştir. Annesinin farkında olmadan yaptığı bu kadim büyü, Lord Voldemort'un öldüren lanetinden Harry'yi korumuş ve lanet geri tepmiştir. Bunun neticesinde Lord Voldemort, güçlerinin büyük bir kısmını yitirmiş ve büyücülük dünyasındaki korkulan ününü ve bedenini kaybetmiştir. Bazı sihirli güçlerini istemeden de olsa Harry'ye aktarmıştır (çataldili konuşabilmesi gibi). Bu olaydan sonra Harry tüm büyücü dünyası tarafından tanınmıştır. Çünkü kendisi ölümcül lanet "Avada Kedavra"dan sağ kurtulan tek insandır ve Karanlık Lord'un düşüşüne neden olmuştur. Bu olaydan Harry'e kalan, alnındaki şimşek şeklindeki yara izidir. Bu sebeple "Sağ kalan Çocuk

Merhabalar benim bildiğime göre Harry Potter Bir (Half-Blood)melez Büyücü Lütfen Düzeltirmisiz Çünkü Muggle Sayfası ile Çakışıyor İlgilendiğiniz İçin Teşekkürler Wesleyphx 23:35, 19 Şubat 2012 (UTC)