Tartışma:Halliburton

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerika Birleşik Devletleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Birleşik Arap Emirlikleri (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Birleşik Arap Emirlikleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Birleşik Arap Emirlikleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ingilizce sayfasina pek uymuyor. Biraz daha çok tarafsiz olamaz mi? Arnout Steenhoek 13:13, 20 Jan 2004 (UTC)

Burada yazılanların doğruluğu gerçekten tespit edilmiş mi? Örneğin ilk cümlenin doğruluğunu kanıtlamak çok zor. Doğru olsa bile bunun kanıtlanmaması için ellerinden geleni yapmışlardır. Belki bu tip cümleleri "emrettiği inanılan" gibi yazmak lazım. Hatta bu bile yeterli değil kimin inandığı mutlaka belirtilmeli. Bu görüşü savunan web sitesini veya kişinin mulakatını da referans vermek iyi olur. Okuyucuya bunları okuyup kendi fikrini oluşturmak için fırsat vermiş oluruz.

Aknxy 17:39, 20 Jan 2004 (UTC)

Benim için bir ferah, ayni sekilde dusunenin bunlari yazmasini görmek. Arnout Steenhoek 19:14, 20 Jan 2004 (UTC)


Nerval, bence daha iyi olmuş. Demokrat partinin böyle bir vaadi olduğunu senden öğrendim. Sağol. Referans vermek bence çok önemli bir şey. Bir şeyin doğruluğunu kanıtlamanın ve kuşkuları ortadan kaldırmanın en kesin yolu. O kadar uydurma bilgi çıkıyor ki. Bunların arasında güven veren bilgiler referansı olanlar oluyor hep. Bu konuda Timur Kuran'ın (http://www-rcf.usc.edu/~kuran/) bir tezi var: eğer bir toplumda bilgi somut gerçeklere dayanmadan kulaktan kulağa yayılıyorsa o toplumda bazı sakatlıklar yaşanıyor. (Preference falsification) Bence bu bizde var. Depremin ertesinde "bizim komşunun oğlunun bir arkadaşı Kandili'de çalışıyormuş" şeklinde haberlerin nasıl yayıldığını hatırlarsanız. Nerval, Türkçe karakterleri kullanmamışsın. Eğer ana sayfadaki uyarıdan dolayı ise hiç dikkate alma bir süredir Arnout ile bunu deniyoruz. Türkçe kullanmak bir sıkıntı yaratmıyor. Halliburton ile ilgili eklemelerini bekliyorum. Daha fazla link koyabilirsen sevinirim. Sevgiler. Aknxy 22:48, 21 Jan 2004 (UTC)


Günümün büyük bir çoğunluğu üniversite'de geçiyor, kütüphane'deki bilgisayarlarda da ne yazık ki türkçe klavye opsiyonu yok. Evdeki bilgisayardan yazdığım türkçe karakter, okuldan yazıyorsam ingilizce karakterler çıkıyor :) Linkleri de ekledim.

Nerval 19:58 (PT) - 21 Jan 2004


Linkler iyi olmuş. Çok daha iyi duruyoru bu haliyle. Linkler uzun olduğu için köşeli parantez içine aldım. Bana göre daha iyi durdu. Siz nedersiniz? Türkçe karakterleri de düzelttim. Aknxy 11:02, 22 Jan 2004 (UTC)


Cok cok guzel olmus elinize saglik, tesekkur ederim. Nerval 3:17, 22 Jan 2004 (PST)

çok taraflı ve komplo teorilerine dayanan bir yazı. öncelikle ansiklopedik içerik olması için başta tanımı olması gerekiyor, şirketse ne şirketidir ne yapar vs.., oysa 'abd'ye ırak'a savaş açmasını emretti' gibi damardan komplo teorilerine girilmiş üstelik bunlar adet yerini bulsun diye tanım formatında yazılmış, ekşi sözlük kurallarına uygun belki ama burası için uygun değil, bunlar da yazılabilir ama "halliburton ve ırak savaşı" gibi ayrı bir alt başlıkta..--spAs 15:58, 30 Kasım 2005 (UTC)

yukardaki nedenlerden ötürü halliburton şirket bilgilerini veren ayrı bir başlık açtım, burayı da komplo teorileri şekline getirdim.. --spAs 21:29, 16 Aralık 2005 (UTC)