Tartışma:Hüseyin Cahit Yalçın

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Doğum tarihi[kaynağı değiştir]

Hüseyin Cahit’in doğum tarihi, doğum yeri ve nüfusa kayıtlı olduğu yer konusunda bazı kaynaklarda farklı bilgilere rastlanabilir. Örneğin askerlikten muaf tutulmasını sağlamak amacıyla, nüfus kaydında doğum yeri olarak Şişli/İstanbul gösterilmiş ancak Balıkesir'de doğduğu biliniyor. Nahit Yüksel'in doktora tezindeki bilgiye dayanarak bu maddede doğum tarihi 7 Aralık 1875 olarak yazıldı (teze şu adresten erişilebilir: http://acikarsiv.ankara.edu.tr/browse/1647/2290.pdf ) Türk Diyanet Vakfı Ansiklopedisi'nin Ömer Faruk Huyugüzel tarafından kaleme alınan Hüseyin Cahit Yalçın maddesine göre de doğum yılı 1875. 1877 yılında doğduğuna dair bir bilgiye rastlamadım. Eğer elinde 1877'de doğduğuna dair bir kaynak olan varsa o şekilde ekleyelim (örneğin " Kimi kaynaklara göre 1875, kimi kaynaklara göre 1877 yılında dünyaya geldiğine dair bilgi bulunur" şeklinde belirtilebilir). Ama kaynak göstermeden sadece gidip tarihi değiştirmek doğru bir tutum değil.--Başak (mesaj) 12:27, 16 Haziran 2015 (UTC)