Tartışma:Grigori Rasputin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bence "Evliyalar" kategorisine gerek yok, çünkü Rasputin bir evliya değil. "Evliya" ya karşılık olarak hristiyanlıkta "Aziz" lik kullanılmaktadır. Rasputin de aziz ilan edilmemiştir. Mskyrider 20:03, 23 Haziran 2006 (UTC)

Insanlari AZIZ ilan eden Vatikan'daki Papadir bildigim kadariyla, ama o Rasputin'i AZIZ ilan edermi bilmem, cünkü o katolik degil ortodoks. "Evliya" konusunda hakli olabilirsiniz, ama evliya'yi sildikten sonra Rasputin'in anormal güçlere sahib olduğunu ne şekilde ifade edebiliriz? "Ermiş/Ermişlik" olabilirmi acaba? Cünkü sadece "Din adamiydi" demek gercekten yeterli degil. Rasputin herseyden önce o doga-üstü kabiliyetleriyle ünlüydü. --Erdall 04:20, 24 Haziran 2006 (UTC)
İngilizce, Fransızca ve İspanyolca wikiler Rasputin'den mistik olarak bahsediyor, yani gizemli kişi. Evliya ya da ermiş yerine, "Gizemli kişiler", "Tarihsel gizemler" gibi kategoriler belki de Rasputin'e atfedilen doğaüstü yetenekleri daha iyi belirtebilir. Mskyrider 04:58, 24 Haziran 2006 (UTC)
"Mistik kişiler" (veya gizemli) gibi bir kategori iyi olabilir. Zira bu kişilerde çoğunlukla dinden öte mistisizm mevcut. Bence uygun bir kategori. - Noumenon mesajkatkılar 11:09, 24 Haziran 2006 (UTC)
Yeni Kategori acmasini hala bilmiyorum.. daha dogrusu henüz ilgilenmedim. Sizden birisi Kategori:Mistik kisiler'i acamazmi lütfen?! selamlar --Erdall 11:48, 24 Haziran 2006 (UTC)

Rasputin ile ilgili yazdığım not (kitaptan alıntı)telif hakkı doğurması endişesiyle kabul edilmedi. Ancak kitabın telif hakkı zaten bende. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü de yaptığım için bu konuyu biliyorum. Ancak yine de istediğiniz gibi yapıp, Rasputin ile ilgili özgün bir şey göndereceğim. En azından yayınevinin reklamı olmamış olur. Aynı şeyi Caligula için de yapmıştım, onu da değiştireyim.


  • Rasputin bildiğim kadarıyla Rusçada zevk sefa peşinde koşan anlamında yani ismi veya soy ismi bu değil tam ismi Grigori Yefimoviç Novykh dir.Gizemli bir yanı olduğu doğru ölürken katilleri çok uğraşmıştır 10 kişiyi bir anda öldürecek kadar zehir içirmelerine rağmen ölmemiştir bunun üzerine silahla kalbinden vurmuşlar gene ölmemiş kafasını kırmışlar gene ölmemiş en sonundada suya atarak boğmuşlardır. Aslında hakkında çok şey söylenebilir. Yaşasaydı tarihin akışını değiştirebilirdi.--nosferatü 11:59, 24 Haziran 2006 (UTC)
Eylenceye düskün insanlara ruslarin "RASPUTIN" demesi zaten bu bizim rasputinimizden kaynaklanmıştır:-) Rasputin hakkındada çok dedikodular vardir. Rus çar ailesi Romanoflarin sarayında birsürü bayanlarla, hatta Çariçe 'nin kendisi ile bile ilişkisi olmuş olduğu söylenir. O yüzden lütfen, bir yanlış anlaşılmadan dolayi isimini değıştirmeye kalkışmiyalim.
Ama o zor öldürüldügü konusu bence cok ilginc. Bu konu hakkinda bildiklerini "Ölümü" başlığı altinda sayfaya eklesen olmazmi?! --Erdall 14:07, 24 Haziran 2006 (UTC)


rasputin cinsel organına dair verilen linkin ölü olması nedeni ile ilgili link tarafımca düzeltildi. kaiser arsputinin cinsel organının ölusunun 35 cm olduğu bılınmektedır ve organı parıste lour muzesınde sergılenmektedır

Rasputin'in ölüm nedenine dair[kaynağı değiştir]

Rasputine yapılan otopsi sonucunda ciğerlerinden su çıkmadığı tespit edilmiştir. Yani muhtemelen 2.kez kurşunlandığında öldürüldü, nehire atılırken zaten ölmüştü, Bu konuya NTV Gel Zaman Git Zaman Programında Prof. Dr. Sevil Atasoy ve Prof. Dr. İlber Ortaylı değinmekte ve bu tezi doğrulamaktadır. İlgili link https://www.youtube.com/watch?v=rTlwDxOb0lA&list=PLW6WtLG3vGgQwzz9B47HdPT1Oxx0RXpw1&index=8, 1:35:00' te bahsedilmektedir. Tarih konusunda söz sahibi kişiler olduğunu düşünürsek bu kayda değer bir bilgidir. Bu sebeple Rasputin'in ölüm nedeni düzeltilmelidir.

Rasputin Ingiliz ajanı idi.[kaynağı değiştir]

Ölümü Çarın kardeşi Michail Alexandrovich tarafindan kaynaklandı. Rasputin Ingiliz monarşisinin emriyle Britanya gizli servisi tarafindan Rusya Çarı ve ailesini zehirlenmekle görevlendirildi ve bunu zehir bulaştıriımış bir tarak ile gerçekleştirdi. Çarın kızı Anastasia taranmamak kaydiyla, Rasputin onun dışındakilerini zehirleyebildi. Bunu farkeden Michail Alexandrovich Rasputinin -ağır bir şekilde gerçekleşmek üzere- ölümünü emirledi.

Maalesef Rusya daki Bolşevik devrimi -bu da Alman Kaiserinin Lenin ve yandaşlarına çok büyük maddi destek vererek- Çarlık Rusyasının tarihden kaybolmasını bu şekilde sağladı. 77.87.228.72 17.26, 6 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]