Tartışma:Fenercell

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Madde ile ilgisiz, GS Mobile sayfası olmasına rağmen, bir şirketin aleyhine olabilecek şekilde, "tarih" konusu isim belirtilerek verildiği için maddeye taraflı şablonu eklenmiştir. Bunun bilinçli yapıldığı düşünülmektedir. Sadece sanal operatörlük adı altında bir sayfa olmuş olsaydı GS Mobile oraya eklenebilirdi. Ancak bu şekilde bir ekleme vikipedi' nin tarafsızlık politikasını açıkça çiğnemektedir. Altta GSM şablonu dururken ve halihazırda GS Mobile sayfası varken bu şekilde sayfanın değiştirilmesini onaylamıyorum.

Taraflı şablonu bu madde hakkında karar verilene kadar lütfen çıkarılmasın. Eğer söz konusu bölüm çıkarılır ise, taraflı şablonu da çıkarılabilir.Sultaniman 14:52, 23 Haziran 2009 (UTC)


Öncelikle tarafın ne olduğunu tanımlamanız lazım ve daha açık konuşmalısınız. Taraf derken madde içerisinde Fenercell GSMobile'den iyidir yada daha kalitelidir gibi bir ifade mi var? Bu ifade FB kulübünü yüceltirken GS kulübünü rencide mi ediyor? Paragraf içerisinde Fenercell'in ardından GS Mobile'ın da hizmete girdiğinin belirtilmesi kime ne avantaj sağlayacak? Şimdi aklıma geldi birazdan Trabzonspor'un da çıkarmayı planladığı yada bilmiyorum çıkardığı sanal operatörlük sistemi konusunda da bilgiler ekleyebilirim. Buradaki amacım da diğer ilintili konulara daha fazla link verebilmektir. Burada kimsenin reklamını yapmıyoruz. (Aşağıda mesaj sayfamdan alıntılanmış olan kısım da reklam konusundaydı, belli ki aleyhimde bir görüntü oluşturması için o da makaleye eklenmiş.) Sonuç olarak o cümlenin kesinlikle tarafsızlık sorunu yarattığını düşünmüyorum ve nasıl bu şekilde anlaşılabildiğine de şaşırıyorum.

Not: Tartışma şablonu çıkarılmayacaktır, merak etmeyiniz... --SkyCaptainmsj 16:44, 23 Haziran 2009 (UTC)

Lütfen anlamıyormuş gibi yapmayalım, yakışık almıyor. Sayfanın hemen altında GS Mobile ile ilgili zaten şablon mevcut. Okuyucular oradan rahatlıkla GS Mobile sayfasına erişebilir. Daha önce madde de "diğer kulüpleri Avea, Fenercell' i ise Fenerbahçe İletişim AŞ yönetiyor" diye taraflı ve yanlış ifadeyi ısrarla korudunuz. Oysaki buna dayanak olabilecek hiç bir kaynağınız yoktu. Üstelik GS Mobile sayfasında açıkça GS İletişim AŞ GS Mobile' ı yönetir ifadesi de vardı. Bunu bilerek yazdıktan sonra şimdi de diğer viral marketing' e yönelip Fenercell, GS Mobile' dan önce çıktı demeye getiren kurnazca ifade kullanıyorsunuz. Eğer Sanal Operatörler gibi bir sayfa olsaydı o sayfada birinci bu çıkarttı, arkasından Galatasaray' da GS Mobile' ı çıkardı gibi bir ifade kullanabilirdiniz. Ancak Fenercell sayfasında bir diğer sanal operatörü, ama en önemlisi bir şirketi viral marketing ile "geriden takip ediyor" izlenimi verdirerek Fenerbahçe' nin Galatasaray' ın önüne geçtiği şeklinde yorumlanabilir şekilde taraflı yorumlamanız gözden kaçırılamaz.

Bu konudaki ısrarınız da zaten hangi niyetle yaptığınız konusunda çok güzel fikir veriyor. Zira kullanıcı sayfanızda başka üyelerle de yaptığınız tartışmalar, konu hakkında viral marketing yaptığınızı belgeler bitelikte.

Gelin ikinci bir yanlış yapmayın. Gelin İletişim AŞ' de yaptığınız yanlışı bu konuda da görün ve ilgili kısmı maddeden çıkarın ve konu kapansın. Ben bu tatsız tartışmanın bitmesini arzuluyorum ve barış çubuğunu uzatıyorum.Sultaniman 17:00, 23 Haziran 2009 (UTC)

Öncelikle "diğer kulüpleri Avea, Fenercell' i ise Fenerbahçe İletişim AŞ yönetiyor" gibi bir cümleyi maddeye ekleyen yada korumaya çalışan ben değilim. Sayfa kayıtlarını tekrar incelerseniz haksız bir itham yaptığınızı göreceksiniz. Öyle bir cümleyi korumuş olsaydım haklısınız bu bir taraflı tutum olurdu ancak sizin ısrarla vurguladığınız kısım kesinlikle taraflı değildir. Taraflı olma durumu bir taraf bu durumdan çıkar elde ediyorsa söz konusu olur fakat burada tartışmaya açtığınız konu bu durumun uzağında.

Taraflı olmanın, bir tarafa çıkar sağlama konusuyla bağıntısını yukarıda yazdım. Fenercell'in GSMobile'den önce çıkmış olduğu gerçeği Fenercell'e ne gibi bir avantaj sağlayabilir yada Fenercell maddesi içerinde ansiklopedik bir bilgi olarak GSMobile'ın da hizmete girdiğini vurgulamanın neresi yanlış? Sol üstte Wikipedi logosunun altında Özgür Ansiklopedi yazıyor. Benim bilmediğim ve şu cümleleri ancak şu konu başlığında yayınlayabilirsiniz, öyle her maddede kullanamazsınız diye bir rehber mi var, varsa bu özgürlük müdür? İşin özü çok ufak bir konuyu boş yere dallandırıp budaklandırmanızdır. Sanal operatörlere igisi olan, zamanında Fenerbahçe resimleri de upload etmiş olan, GSMobile sayfasının da yaratıcısı olan siz aslında ben Fenercell maddesini oluşturmadan çok önce pekala bu maddeyi oluşturabilirdiniz. Sonra gelip burada viral marketing diye adlandırdığınız şeyle (herhalde dolaylı reklam gibi birşey) beni suçlamazdınız çünkü GSMobile sayfasında yer alan şu cümle de pek ala verdiğiniz örneklere uyuyor; Kuruluş aşaması en eski olan sanal operatördür.

Son olarak ben de uzlaşmacı bir insanım ama takdir edersiniz ki kendimi haksız olarak görmediğim bir konuda da öncelikli adımı karşı taraftan beklerim. İletişim A.Ş. konusunda yada ısrarla çıkartılmak istenen içerik konusunda benim bir yanlışım yok. Siz ısrarınızdan vazgeçip, olaya farklı bir boyuttan bakarsanız o barış çubuğunu kullanmamamız için bir sebep yok. --SkyCaptainmsj 17:44, 23 Haziran 2009 (UTC)

Eğer ben Fenercell sayfasındaki ifadeyi, yani "Fenercell' in ardından Galatasaray Spor Kulübü de Galatasaray Mobile ismiyle sanal operatörlük projesini 10 Nisan 2009'da faaliyete geçirmiştir.[2]"

aşağıdaki gibi değiştirseydim ve "Fenercell' in ardından Galatasaray Spor Kulübü de kuruluş çalışmaları, daha kapsamlı bir anlaşma olması sebebiyle, Fenercell' den daha eskiye dayanan Galatasaray Mobile ismiyle sanal operatörlük projesini 10 Nisan 2009'da faaliyete geçirmiştir." şekline getirseydim bu da viral marketing olurdu. Bunu yapmaktan özenle kaçınıp, konuyu son derece kısıtlı tutup son derece basit ifadeyle ve kaynak vererek yazdım GS Mobile maddesine. Ancak yukarıdaki maddeyi bu şekilde değiştirmek yerine bunun maddeden tamamen çıkmasını uygun gördüm. Ben GS Mobile maddesini oluştururken Fenercell maddesi de yoktu ve Galatasaray sayfası ve ilgili bölümleri son derece kötü ve yanlış ifadelerle doluydu. Yani o madde olmayan bir maddeye karşı kullanılmadı, kullanılmayacakta...

Maddedeki ifadenin siz "Fenercell' in ardından Galatasaray Spor Kulübü de kuruluş çalışmaları, Fenercell' den daha kapsamlı bir anlaşma olması sebebiyle, Fenercell' den daha eskiye dayanan Galatasaray Mobile ismiyle sanal operatörlük projesini 10 Nisan 2009'da faaliyete geçirmiştir." şeklinde değişmesini kabul eder misiniz? Bu ifade doğru mudur? Doğrudur. Çünkü Galatasaray Türk Telekom' la stadyum isim hakları ve forma isim hakları da dahil daha kapsamlı anlaşma yapmış GS Mobile' ın da fonksiyonlarını artıracak çalışma yapmış bu yüzden GS Mobile yayına daha geç girmiştir. Peki madde de olması doğru mudur? Bence değildir. Çünkü burası şirket pazarlama sayfası değildir. Bu yüzden maddedeki en ufak taraflı görülebilecek yerlerin çıkması gerekir. "Özgür ansiklopedi" demek "taraflı" demek değildir. Ki burada endişelerini belirten yalnız ben değilim. Aşağıdaki kullanıcı ile de sıkıntı yaşamışsınız bu konuda. Demek ki konuda taraf gibi görülebilecek yerler var. Sultaniman 18:13, 23 Haziran 2009 (UTC)

İyi de aşağıdaki kullanıcıyla taban tabana zıt şikayetleriniz var. Siz maddede özet olarak Fenercell üstün gösterilip, GSMobile yeriliyor diyorsunuz, alıntı yaptığınız aşağıdaki arkadaş ise aynı cümleler için GSMobile ve Galatasaray reklamı yapılıyor diyor. :)

Neyse o halde şöyle bir çözüm önereyim "Fenercell' in ardından Galatasaray Spor Kulübü de Galatasaray Mobile ismiyle sanal operatörlük projesini 10 Nisan 2009'da faaliyete geçirmiştir." cümlesini şu şekliyle yayınlayalım "Galatasaray Spor Kulübü ise 10 Nisan 2009'da Galatasaray Mobile ismiyle sanal operatörlük projesini faaliyete geçirmiştir." Bu şekliyle viral marketing kapsamına girmez belki... --SkyCaptainmsj 20:09, 23 Haziran 2009 (UTC)

Tekrar merhaba. Zaten aşağıdaki yazışmaları koymamın nedeni de budur. Her iki türlü anlaşılabildiğini göstermek istedim sadece. Bir örnek daha vermek gerekirse, aynı şekilde Galatasaray Sportif veya Fenerbahçe Sportif sayfasında da bu tip yazıların olmaması gerekir. Çünkü bunlar borsada bulunan şirketler. Ben diyorum ki eğer mutlaka madde de GS Mobile' a link vermek istiyorsanız, o zaman bunu altta GS Mobile şeklinde verebilirsiniz. Bu daha uygun olur. Ama dediğim gibi hiç link olmasa daha iyidir. En azından altta GSM şablonu durduğu için, çoğu okuyucu zaten buradan yönlenebilir.Sultaniman 02:48, 24 Haziran 2009 (UTC)



Olayın üstünden yaklaşık 24 saat geçtiği halde arabulucu göreviyle hiçbir hizmetli arkadaştan destek alamadık, herkes tatilde sanırım. Neyse ben daha fazla uzatmak istemiyorum, en alttaki şablon kalsın sadece. İlgili paragrafı ve tartışma şablonlarını kaldırabilirsiniz. İyi çalışmalar... --SkyCaptainmsj 10:40, 24 Haziran 2009 (UTC)


Anlayışınız için teşekkür ederim. İyi günler.Sultaniman 07:37, 25 Haziran 2009 (UTC)


Kullanıcı:SkyCaptain kullanıcı sayfasında konu ile ilgili tartışmalar.[kaynağı değiştir]

Fenercell sayfasında kelime oyunlarıyla vandalizm yapmaya devam edersen şikayet edileceksin haberin olsun, küçük kelime oyunlarıyla kendini tatmin edecek bir yer arıyorsan taraftar forumlarını tavsiye ederim, iyi çalışmalar... ;) --SkyCaptainmsj 19:52, 21 Haziran 2009 (UTC)

Serbulent Not:Galatasaray link reklamlarinin ve fenercell maddesi icerisinde neden viral galatasaray reklami yaptigini aciklayabiliyorsan, seve seve sikayet edilmeye raziyim. Maddeleri manipule ediyorsun. Bahsettigin sikayet muessesesini elbette ben de senin icin kullanacagim.

Sahadaki rekabeti yetkilerini kullanarak vikipedia'ya tasiyorsun. O zaman bende senin yaptigin gibi tum galatasaray ve gsmobile maddelerine fenercell reklami ve linkleri ekleyeyim. Yaparmiyim? Hayir? Neden? Cunku bir kac dogru madde yazip sonra hakkin varmis gibi diger maddeleri keyfime gore senin yaptigin gibi manipule etmiyorum da ondan...

  • Öncelikle Wikipedi'nin bir ansiklopedi olduğunu kavrayamamış olmandan ötürü üzüldüm. Ben Fenerbahçeliyim ama burada renklerimizden arınıp kurallar çerçevesinde en doğru maddeyi sunmaya çalışıyoruz. Ne kadar acı verici ki 80 milyon nüfuslu bir ülkenin vatandaşları olarak İngilizce Wiki'nin %1'ini bile geçemeyecek sayıda düzgün Türkçe içeriğe sahibiz. Çünkü bizim için sabote etmek, saldırmak yaratmaktan çok daha kolay... Neyse konuyu dağıtmayayım. Fenercell maddesinde GS yada başka takım farketmez sayfada en optimum link akışını sağlamak için mümkün olduğunca ilintili konuya iç bağlantı yapmak zorundasın. Bu arada ben yetkili falan değilim, senin gibi bir içerik sağlayıcısıyım. GS mobile konularında da yoksa ve gerekiyorsa ilgili bağlantıları yapmak uygun olandır. Burası rekabet yeri değil, bilgi paylaşım sahası... ;)

Not: Attığın mesajlarda imza kullanırsan sevinirim. --SkyCaptainmsj 22:03, 21 Haziran 2009 (UTC)


  • Sadece maddeleri degil mesajlasmalarida manipule etmeni saskinlikla karsiliyorum. Vikipedia'da yaratilan maddelere senin deyiminle "optimum link akisi" konu ile iliskilendirilerek yapilabilir. Fenercell maddesine "Galatasaray Mobile da yayında." linki ekleyemezsin cunku bu linkin yeri Fenercell maddesinin alti degil MVNO (Mobile Virtual Network Operator) maddesinin altidir. Anlayacagin sekilde izah etmem gerekirse; Sandalye maddesi olustururken, maddenin altina sehpa linki veremezsin. Mobilya diye bir madde varsa altina sandalye'de var, sehpa'da var diye linklerini eklersin.

Umarim net aciklayabilmisimdir.

--serbulentarslan 09:49, 22 Haziran 2009 (UTC)