İçeriğe atla

Tartışma:Faik Türün

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Antikomünist?[kaynağı değiştir]

Niye antikomünist? Takabeg ileti 15:03, 26 Ocak 2009 (UTC)

Herkes Nihal Atsız gibi makale yazıp ya da Süleyman Demirel gibi siyasi konuşma yapıp anti-komünist olduğunu beyan etme fırsatını bulamayabilir. Ama bir kişi eğer komünistlere karşı silahlı mücadeleye ya da savaşa girdiyse ( örnek: Enver Paşa, Tahsin Yazıcı, Faik Türün ) bunlara da anti-komünist diyemeyecek miyiz ? Üstelik bir de Faik Türün örneğinde olduğu gibi Türkiye Komünist Partisi tarafından "bir numaralı halk düşmanı" ilan edildiyse ?--78.184.24.3 15:22, 26 Ocak 2009 (UTC)

Vikipedi, Türkiye Komünist Partisi'nin bakış açısına göre yazılmamaktadır. Türkiye Komünist Partisi her zaman doğru mu düşünür doğru mu yazar? Maddede Türkiye Komünist Partisi şöyle böyle savunuyor diye yazablirsiniz. Fakat Türkiye Komünist Partisi'nin dedikleri tek bir gerçek olarak maddeye aktarılamaz. Takabeg ileti 15:40, 26 Ocak 2009 (UTC)