Tartışma:Erciyes

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Fiziksel Mantıksızlık[kaynağı değiştir]

"Ayrıca Erciyes Dağının zirvesinden duru ve açık bir havada hem Akdeniz hemde Karadeniz'in gözüktüğü bilinir o yüzden anadoludaki ada'da denilir."

Böyle bir durum fiziksel olarak kesinlikle mümkün değildir. Maddeden kaldırılması gerekir. H. Aziz Kayıhan 03:35, 18 Şubat 2010 (UTC)

Hatalı Bilgi[kaynağı değiştir]

" İki zirvesi vardır ve ayriyeten dunyada 2 zirveli tek dagdir"

Böyle bir durum ancak bir tek dağ aynı yükseklikte iki doruk noktasına sahip olduğunda söz konusudur. Erciyes bu koşulu sağlamadığı gibi bu açıdan dünyada tek olduğundan bahsedilemez. H. Aziz Kayıhan 03:35, 18 Şubat 2010 (UTC)

Aladağlar'ın en yüksek zirvesi bu dağ mı, yoksa Demirkazık mı karar vermeliyiz. Hatta galiba 3. bir olasılık daha (Kızılkaya) var. ("O da ölmek mi dersin?" demeyeceğim.) TR Vikipedi de bir gün hiç olmazsa Türkiye maddeleri örnek alınan bir düzeye gelecektir...