Tartışma:Endonezya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

endonezya bağımsızlık tarihi[kaynağı değiştir]

maddede endonezya'nın "" 17 ağustos 1945 "" YILINDA (!!!!!) bağımsızlığını kazandığı belirtiliyor. Sorarım size dostlar, 17 ağustos 1945 diye bir yıl var mıdır???? Yoksa bunu yazan arkadaş 17 ağustos 1945 tarihini kast etmek istemiş olmasın. Evet, koskoca bir dünya ansiklopedisinde, hele hele modern çağın ansiklopedisi olma iddiasındaki böyle bir kaynakta bu tarz, en sıradan ifade ve redaksiyon hataları bulunmamalıdır kanaatindeyim. T ekrarlamak gerekirse, 17 ağustos 1945 yılı denilmez ,17 ağustos 1945 TARİHİ!!!!!!! DENİLİR. eĞER YIL TEK BAŞINA KULLANILSAYDI O TAKDİRDE 1945 YILI DENİLEBİLİR.AY VE GÜN İFADELERİ DE YANINA GELİNCE, O YIL OLMAKTAN ÇIKAR, GÜN OLUR.......SAYGILAR İLE...

  • en büyük hatamız bu olsun.. :) herkese açık olan bu ansiklopedi her türlü ifade, redaksiyon düzeltmelerine de açıktır. buyrun lütfen, ama bu kadar sinirlenmeden. kolay gelsin. --ki bl 15:09, 18 Haziran 2009 (UTC)

endenozyada türkler ne kadardır bizleri ne kadar ve nasıl tanıyorlar bizler kendimizi onlara ne kadar tanıtabiliyoruz dünyanın en kalabalık müslüman nüfusuna sahip böyle bir ülkeyle ilişkilerimiz ne kadar gelişmitir. merak ettimBu imzasız yazı 78.167.57.218 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

...Açe Neredeyse Türk Kökenli Olup Her Cuma Türkiye Cumhuriyeti Adına Hutbe Okutulmaktadır.--85.105.142.92 00:49, 26 Ekim 2009 (UTC)

Doğu Timor Bağımsız[kaynağı değiştir]

Hem ingilizce hem TR Endonezya sayfasında hata var.

Doğu timorda endonezya toprağı gösterilmiş. 2002 de o bolge bağımsız oldu.

Düzeltilsin lütfen --88.239.233.178 12:23, 16 Ocak 2010 (UTC)

LÜTFEN YETERİNCE BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞIMIZ KONULARDA İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYELİM.[kaynağı değiştir]

İlgiçtir.Vikipedia da Endonezya yı tanıtma amaçlı açılan bu maddedeki içeriğin aynısını facebookda Endonezya için açılan bir sayfada görmüştüm.Bilgilerin kelime kelime hatta noktalama işaretlerine kadar aynı olması sebebiyle,bilgileri paylaşan kişinin aynı kişi olduğunu farzederek orada yaptığım düzeltmeyi burada da aynı şekilde yapmak istiyorum. Arkadaşım şu şekilde bilgi vermişsin. Dünyanın Müslüman ülkeleri arasında en kalabalık nüfusa sahiptir. Nüfusun %90 kadarı Müslüman, geri kalanı Hindu ve Hristiyan'dır. Ülkeye içki ve domuz eti sokmak yasaktır, hatta inek eti de yasaklanmıştır, ancak Hindu ve Hristiyan halkların istekleri üzerine getirilebilmektedir. Neye dayanarak "Ülkeye içki ve domuz eti sokmak yasaktır".dediğini anlamadım.3 yıldır Endonezyada yaşayan ve ülkenin bir çok yerini görmüş biri olarak, Jakartada Cempaka Putih denilen bölgede bulunan iki adet Carrefour mağazasının kasap ve konserve et reyonlarında başta olmak üzere benzeri biçok alışveriş merkezinde domuz eti satılmakta.Bizzat gördüm. Mail adresin varsa Mağazının adresi artı ürün resimleri vs göndereyim. Ayrıca içki sokmak yasaktır demişsin ama yine istersen,Başkent Jakartada 1.kalite İskoç viskisi satan bikaç mağaza bilgiside verebilirim ki,bu kadar kalitesini Türkiyede bile görmedim. Hele hele geçen kurbanda evime çok yakın bir hayvan pazarından inek alıp,aynı yerde kestirmiş biri olarak neye dayanarak inek eti yasaklanmıştır dediğini hiç ama hiç anlamadım. Bu bilgileri bizzat kendin paylaştıysan üzülerek söylüyorum,yalan söylemişsin,yok eğer başka bir kaynaktan alıntı yapmışsan lütfen önce bilgilerin doğruluğunu teyit edip,ondan sonra buraya koy.Başlıktada belirttiğim gibi insanları yanlış bilgilendirmeye hakkın yok... Teşekkür ederim...

Türkiye ile ilişkileri gelişmiş sayılabilir. Fakat iki ülkenin büyüklüklerine ve potansiyeline oranla çok az seviyededir.

Endonezya sünni şeriatla yönetildiğinden içki ve domuz eti bulmak mümkün değildir. Tabi rejim değişmedi yada reforma uğramadıysa..95.7.103.61 03:07, 5 Aralık 2011 (UTC)

  • Gördüğünüz hataları düzelterek "insanların yanlış yönlendirilmesinin" önüne geçebilirsiniz. Katkılarınızı bekliyoruz, teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 03:56, 5 Aralık 2011 (UTC)

ülkenin gerçek adı İndonezya'dır. Biz Fransız mıyız? Niye Endonezya kullanalım? Böri 10:09, 31 Aralık 2010 (UTC)