Tartışma:Ehrimen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Din (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mitoloji (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İran'ın binlerce yıllık edebiyatı olan Şehnâme'de yer alır Ehrimen. Ehrimen karalıkların, ölümün ilahıdır.İran ve Turan halkları ezeli bir savaş içindedirler. İran varoluşu simgelerken Turan yokoluşu temsil eder. Turan'ın Harbüstad'ı (ing: warmaster) "Xan Efrasiyab" yüzlerce yıldır iranlılarla savaşmaktadır. Artık irana son bir darbe indirerek Ehrimenin isteğini yerine getirecek ve dünyayı sosuz karanlığa ölüme ıssızlığa ve yokluğa teslim edecektir. Bunun için ezelden beri görülmemiş ve duyulmamış bir ordu hazırlar; bu ordunun ismi ise karanlık ordu olacaktır. Karanlık ordu iranın içlerine doğru ilerlerken arkasında sadece sölümün sessizliğini bırakır. Kuzeyin ötesinden gelen karanlık ordu iranı ele geçirmeye ramak kala iran prensi (ing: Prince of Persia) karanlık orduyu alt etmeyi başarır. Ancak Efrasiyab kuzeye, Ehrimenin karanlık diyarına kaçmayı başarır. orada, kuzeyin ötesindeki gizli denize ulaşır; kendine bir gemi yaptırtarak ölüm dağına ulaşır. ölümün ötesindeki diyarda dağın girişini bulur.

Bu efsane Turan ilahı Ehrimene ithaf edilmiştir. Karanlık soğuk ıssız ve hüzünlü atmosfer bütün Turan çocuklarını yani Türkleri ölüme ve mutlak karanlığa adasın. Selamşeytan tüm black metalcilere...

Sayfa eklenen yazıyı buraya taşıdım. Konu hakkında bir bilgim yok fakat en:Angra Mainyu sayfa ile alakası yok gibi.--Ugur Basakmesaj 22:22, 22 Ocak 2006 (UTC)